Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-12-20 21:19:38 Troche malo spojnie to opisales.Masz jakies dymienie z rury podczas odpalania zimnego silnika albo gwaltownego przyspieszenia?Ilosc benzyny w zbiorniku jest niewazna,byle byla wieksza niz rezerwa.Wystarczy jak bedziesz tylko systematycznie odpalal na benzynie bez koniecznosci przepalania polowy zbiornika benzyny.Cisnienie na cylindrze wrocilo do normy po regulacji luzow zaworowych? |
tomek_paseo TOYOTA DRIVER Seat Ibiza + Ave D4D Wrocław | 2005-12-20 22:04:12 przy takiej wartości HC, można śmiało zaryzykować, że auto zaczęło palić olej. Stawiam na to, że stało się coś na górze silnika, bo nie sądzę, żeby np. pękł pierścień. Na poczatku trzeba, tak jak napisał Perzan, dokładnie przyjrzeć się głowicy. Ewidentnie cos zostało spieprzone przez mechanika. Czy te pisząc o "płytkach" miałeś na myśli uszczelniacze zaworowe? |
peter1974 toyota Rybnik | 2005-12-20 22:31:08 Ani tu ani tu nie ma oleju. Przy wysokim poziomie HC wogóle nie wyświetlała sie kontrolka oleju więc jak oddawałem auto do mechanika na pewno nie mogło brać oleju. Wiem tyle że mechanik stwierdzi ł że HC jest już w normie i zlikwidował te odłosy z tłumika ( które były przez zaory - kopresje ) |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-12-21 07:50:51 może grzebiąc w głowicy uszkodził jakiś uszczelniacz na zaworach???? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-21 08:21:18 Piter sorry, że pytam w temacie cariny ale gdzie regulowałeś obroty?? Bo ja w Corolli mam za wysokie. |
Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-12-21 10:55:19 Sorry, ale czegoś nie rozumiem; "płytki uszczelki" może chodzi o płytki regulacji zaworów-16 szt, to by się zgadzało. Ciekawe jak dymi z rury wydechowej ??? |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-12-21 11:13:37 Przygazuj mocno na jalowym, tak do 6tys obrotow, najlepiej zeby ktos stal za autem i patrzyl. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-21 13:15:05
Ooo dzizass... Brak mi slow, to jest moj ulubiony typ mechanikow, jak mozna mieszac oleje o tak roznych własciwosciach Wg. mnie ewidentnie spieprzyl robote ale co . Ale co to juz ciezko ocenic. Jesli gosc wymienia 16szt. plytek to cos tu wg. mnie nie gra, ludzie ktorzy sie znaja na tym zamieniaja miejscami plytki i w ten sposob kasuja luz a dopiero kiedy brakuje im plytki o odpowiednim rozmiarze jada do ASO i kupuja brakujacy rozmiar, przynajmniej tak mi sie wydaje i tak slyszlaem ze sie robi. pozdrowk |
looqasch T E L E T U B I Ś 2x Mitsubishi Galant ... .... | 2005-12-21 13:46:25
Dokładnie |
peter1974 toyota Rybnik | 2005-12-21 21:09:43 Chłopcy, właśnie wróciłem od mechanika. świece czyściutkie bez nagaru, wydech oki> Dał głowice do złożenia podwykonawcy i przypuszcza że tam coś musieli spieprzyć . Wnioskuje że najprawdopodobniej bedzie wina prowadnicy. Podobno jest delikatna i mogła sie ułamać> Mam przyjechać po nowym roku, a jak chce do tego czasu jeździć to mam lać lotos mineralny 15 w 40 lotos. Mechanik gwarantuje że nic sie nie stanie Madzia pytasz o gościa u którego ja regulowałem? Wyslij mi smsa na nr 608014054 to Ci dam znać.................. Dalsza przykra historia mojej przygody z dolewaniem oleju wkrótce |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-12-21 21:54:42 Prowadnicy nie da sie ulamac a nawet jak ją zetniesz to nie bedzie powod do zuzycia oleju.Szybciej zje olej przez uszkodzenie uszczelniacza bo takie cos juz widzialem w mojej corolce.Poprzedniemu wlascicielowi mechanik pozakladal uszczelniacze tak ze powyrywal gumowe uszczelnienia podczas wciskania na prowadnice,niby byly nowe ale z duzymi dziurami. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-12-22 00:39:00
Da się, da Może nie samą prowadnicę, ale jej szyjkę, na której siada uszczelniacz. Efekt zżerania masz jeszcze gorszy niż przy puszczającym uszczelniaczu Pozdro. |
Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-12-22 11:13:14 Boże chroń od takiego mechanika!
Niech naprawi co spieprzył i w życiu do niego auta nie dawaj! Pozdrawiam. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-12-22 17:36:04 Tylko jak mozna ulamac prowadnice zaworową?Rozumiem ze mozna cos zrobic z gniazdami podczas obrobki plaszczyzny.Ale prowadnice? |
peter1974 toyota Rybnik | 2005-12-23 19:08:57 Dzisiaj doszły 2 problemy, facet mi walnął w bagażnik cofając dżipem, wiec mam go do malowania, dodatkowo mam rpoblemy z instalką gazową , dusi sie na gazie ( filtr gazu właśnie wymieniłem, z danych na kompie wynika niewielka poprawa, ) spróbuje zatankowac gaz na innej stacji ;( |