Problemy ze 106-tką:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Od ponad roku mam Peugeota 106 r.94 silnik 1.1 kat.
Od samego początku mam problem z tym, że w komorze nad wtryskiem i plastiku łączącym filtr powietrza, a także we wszystkich wężykach przy tym mam olej Byłem już na badaniu komputerowym, a także u kilku mechaników i żaden nie potrafił dać mi jednoznacznej odp. Mówią, że może przepuszczać na pierścieniach (auto ma 160 tys), ale jeżeli chodzi o stan oleju to robię 10.000 km i ani kropelki nie ubywa.Poza tym auto cały czs ma siłę itd.
Druga sprawa to spalanie: wiecie ile może takie autko spalić w mieście zimą?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!

witam,
a jak wyglada sprawa z droznoscia ukladu odpowietrzania? moze masz zapchane wezyki odpowietrzajace uklad i powietrze+olej wydostaje sie tak jak moze....

co do spalania ..... jezdze 90% po miescie w zimie pali duzo - ponad 6l/100km P/b98 - ale za to nagrzewa sie w ciagu kilku minut...

pozdrawiam
--------------------------------------
Sketch '96 czyli 954/45

mi pali prawie 8 w miescie w korkach...

Mi palil 6/100 czy lato, czy zima, czy korki, czy nie "Plucie" olejem z odmy to niby norma... ale raczej nie w takich ilosciach zeby wszystko bylo nim zasyfione...

Witam ponownie!
Dzieki za podpowiedzi Byłem wczoraj u mechanika i wszystko sprawdzilismy tzn. drożność układu powietrza.Wszystko jest ok!
Nie wiem, może po prostu będę jeździł???
Aha: pisaliście, że pali wam ok 6 l Pb98, a którą jest lepiej tankować?I jak towychodzi finansowo?
Pozdrawiam!

mi tam palil 6l Pb95 z Neste (minimalne zuzycie - 5.18l/100 Pb100 tankowane w Austrii i trasa Wiedeń - Olsztyn (Warminsko-Mazurskie) z predkosciami rzedu 100-110-120-130 km/h w 4 osoby, pelne zaladowanie bagaznika + gory w czechach )

[ wiadomość edytowana przez: brak dnia 2005-11-20 15:44:54 ]