Jaka będzie cena nowego Yarisa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ciągu najbliższych miesięcy zamierzam zakupić Yarisa. Wacham się między obecnym modelem i wchodzącym na rynek w styczniu przyszłego roku, tymbardziej, że nie wiem jakiej ceny należy się spodziewać po nowym modelu. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Cytat:
2005-11-02 20:25:36, samolocik pisze:
W ciągu najbliższych miesięcy zamierzam zakupić Yarisa. Wacham się między obecnym modelem i wchodzącym na rynek w styczniu przyszłego roku, tymbardziej, że nie wiem jakiej ceny należy się spodziewać po nowym modelu. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Co do ceny Yarka, to jest ona jeszcze nie ustalona ale w tej sprawie lepiej poczekać na Jackala (może coś już słyszał o kosztach)

Pozdrawiam

chyba warto sie wstrzymac z zakupem

Samolocik
Warto poczekać z dwóch względów.

Po pierwsze nowy Yaris będzie: nowszy, większy, z lepszym zawieszeniem, choć niestety droższy. O ile tego jeszcze nie wiem, ale niedługo się dowiemy.

Po drugie stary model będzie tańszy, żeby go wyprzedać, więc jeśli będziesz czujny, to przez króki czas (Toyota nie ma wielkich zapasów) będziesz miał dwa modele do wyboru

Ma ktoś zdjęcia tego nowego ??

Jeśli będzie Wam znana, cena nowego Yarisa (choćby bardzo przybliżona) - poproszę o informacje.
Z góry bardzo dziękuje i serdecznie pozdrawiam.

Cytat:
2005-11-03 11:14:18, madzia_83 pisze:

MAdzia

NIe wiesz jak wyglada nowy Yaris? Przecież sama zamieszczałąś fotki japońskiego Vitza, a poza nazwą i kierownicą po lewej stronie nic się nie zmienia.

Zajrzyj do działu Toyota News.

Jackal i to jest ten większy o rety...

A czego oczekiwałaś Droga Madziu?

Większy wymiarami i rozstawem osi (czyli miejsca w środku, bo o bagażniku ciężko mówić).

A co do ceny ... Mandes mówi, że w ASO powiedzieli mu że będzie wyższa nawet o 10.000 zł. W sumie są to plotki, ale mogą się potwierdzić. Kurka wodna

[ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2005-11-09 16:35:44 ]

Podstawowa wersja powyżej 47000! Ciekawe jakie będzie wyposażenie standardowe tej wersji? Jeśli tak ubogie, jak w obecnej Base, to

Cytat:
2005-11-09 18:43:53, samolocik pisze:
Podstawowa wersja powyżej 47000! Ciekawe jakie będzie wyposażenie standardowe tej wersji? Jeśli tak ubogie, jak w obecnej Base, to

I powiem szczerze...
Z tego, co mi wiadomo, nie liczyłbym na więcej

Cytat:

Jazda testowa u Kanadyjczyków

Jeszcze jak by to radio z MP3 z nowego pasowalo do starego...

[ wiadomość edytowana przez: michrat dnia 2005-11-15 17:46:27 ]

W Toyocie móią, że nowy Yaris pokazany zostanie w salonach na początku grudnia, a ceny ujawnią i sprzedaż rozpoczną od stycznia.

Może ceny będą jeszcze w grudniu, ale na pewno najtańszy będzie mosztował ponad 40.000 zł, za to nie będzie taki goły jak obecny Base.

W dodatku ma być tylko niewielka dopłata do wersji z (pół)automatyczną skrzynią. Słyszę różne opinie o tej skrzyni biegów, jedni chwalą, inni krytykują, ale jako mały samochód na zatłoczone miejskie ulice, to chyba warto.

Teraz największy problem, skąd wziąć kasę

w styczniu zrobia obnizke na model 2005

Od 37 900 PLN 3-drzwiowa z silnikiem 1.0 (trzy cylindrowym) warto czekać. Terra z klimą - 41 900 (obecna kosztuje 41 600 !!!). Aha witam wszystkich- jestem nowy, ale co nieco wiem o toyotkach.

Tak małe różnice w cenach, między starym a nowym modelem? To ile będzie kosztowała wersja z silnikiem 1.3, 5d i z klimą?

Chyba już wszystkie salony mają po jednym nowym yarku.ja widziałem już dwa i muszę stwierdzić ,że na zywo wygląda chyba lepiej niż na zdjęciu -troszkę dziwny (nowoczesny wygląd) i rzuca się w oczy krótka maska (jak tam będzie można coś zobaczyć...)

2005-11-26 11:48:42, samolocik pisze:
Tak małe różnice w cenach, między starym a nowym modelem? To ile będzie kosztowała wersja z silnikiem 1.3, 5d i z klimą?

48 300 + metal (klima tylko 1200)i to będzie wersja luna (poduchy boczne i elektryka, koła 15") z Francji (1.4 D4D też), 1.0 - z Japonii ale dopiero od marca. Dilerzy mają specyfikacje i ceny. Już go widziałem - robi wrażenie.

[ wiadomość edytowana przez: piotr0437 dnia 2005-11-26 21:20:02 ]

Cytat:
2005-11-26 21:08:54, piotr0437 pisze:
48 300 + metal

Mógłbyś powiedzieć o co chodzi z tym metalem?????

Moze chodzi o lakier metaliczny