Zestaw do przodu, sub i wzmak...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Co sadzicie o takim zestawie:
Przod rainbow 265 deluxe
bagaznik Hertz es-250 napedzany monacor o mocy 220 w (nie pamietam nazwy modelu)
Jednostka sterujaca to alpine 9851r. pozdrawiam i z gory dzieki za opinie.

co do Alpiniki - BOMBA :]

a co do reszty??

Cytat:
2005-12-06 18:19:28, grzesiek006 pisze:
a co do reszty??

Hertz - super, kiedyś miałam pewne zastrzeżenia do tej marki, ale zdecydowanie jest już wszystko ok.
Rainbowy... Masa klientów z doświadczeniem w "zmienianiu głosników na lepsze" skarżyła sie na rainbowy

A wyróżniłam Alpinke, bo odstaje od reszty troszeczke.
Wiadomo, że sprzęt, który wymieniłeś jest dobry, ale na określonym poziomie cenowym
I pytanie- czy dałoby sie coś ciekawszego zbudować alternatywnie.
Jeśli odpowiedź brzmi NIE, to oznacza, że sprzęt jest świetny;]
Mnie ciężko ocenić, bo nie znam cen

Myśle, że sobie ładnie po&*^%$#dala

a moze by tak na przodzie clariona...??? zreszta nie wiem co to za autko

Jak sie ma takie radio to dosc malo logiczne byloby myslenie o podmianach (nawet na Clariona) bo po co?
Ja bym raczej postarala sie reszte sprzetu podciagnac, przede wszystkim tego monacora wywalic

Cytat:
2005-12-14 14:33:20, Ania-MaxCarAudio pisze:
Jak sie ma takie radio

ze całym szcunkiem ale nie lubie alpine-ów a chodziło mi o głosniki clarion na pród tzn w drzwi ale mowie raz jeszcze nie wiem jakie to autko ale w sedanie sprawdza sie dosc dobrze wiadomi ze golfa inaczej sie nagłasnia

Clarion robi jedne z najlepszych radioodtwarzaczy samochodowych, razem z Alpine`m zresztą :>
I to mu zostawmy, ale głośniki... hmmm...
Ja akurat uwazam, ze jest wiele wiele lepszych głośników, na dodatek tańszych...
To ze Clarion wiedzie prym w jednej dziedzinie, nie znaczy, ze pozostale są tak samo perfekcyjne- to wręcz niemożliwe by było, nikt nie ma takich patentów.
Polecałabym skonfrontowac z innymi głośnikami, bedzie wiadomo o co chodzi od razu
A co do autka- Clariony beda graly na tym samym poziomie w sedanie jak w innym aucie Dotyczy to również innych głośników

Cytat:
2005-12-07 10:00:05, Ania-MaxCarAudio pisze:
Hertz - super, kiedyś miałam pewne zastrzeżenia do tej marki, ale zdecydowanie jest już wszystko ok. Rainbowy... Masa klientów z doświadczeniem w "zmienianiu głosników na lepsze" skarżyła sie na rainbowy A wyróżniłam Alpinke, bo odstaje od reszty troszeczke. Wiadomo, że sprzęt, który wymieniłeś jest dobry, ale na określonym poziomie cenowym I pytanie- czy dałoby sie coś ciekawszego zbudować alternatywnie. Jeśli odpowiedź brzmi NIE, to oznacza, że sprzęt jest świetny;] Mnie ciężko ocenić, bo nie znam cen Myśle, że sobie ładnie po&*^%$#dala

herz nie jest zły,ale za podobną kasę można kupić JL audio 10w1,który jest o niebo lepszy.

Na temat JL-ow rozwodze sie prawie w kazdym mozliwym poscie, wiec zachecam do zapoznania sie z opiniami to tak po pierwsze.
Po drugie, pytanie nie bylo o to co kupic, tylko o to jak wyglada to co jest No ale mozna czasami nie do konca zrozumiec.
Tak jak pisalam- nie znam konkretow (model, seria) wiec ocenilam to co jest tyle na ile mozna.

pozdrawiam
Ania Seroka
Max Car Audio Bydgoszcz

Cytat:
2005-12-16 11:42:40, Ania-MaxCarAudio pisze:
. pozdrawiam Ania Seroka Max Car Audio Bydgoszcz

a nie mogłoby byc LUBLIN popolemizowałbym z argumentem w drzwiach

Heja!
Ja pozostałbym przy Heartz'u, tylko wzmaka zmienił na mocniejszego np. TEGO, Alpinka ,jak napisala Ania, dobre radio braciak ma takie i jest zadowolony ( lepiej żeby tego nie czytał ale wolałbym używanął CDA 9812 o 13 i 15 nawet nie wspominam ).
Co do tego wzmaka to po to żeby Heartz sie nie "wlókł", poza tym na basie zawsze lepiej miec zapas mocy niz niedobór.

Pozdro

Cytat:
2005-12-16 11:42:40, Ania-MaxCarAudio pisze:
Na temat JL-ow rozwodze sie prawie w kazdym mozliwym poscie, wiec zachecam do zapoznania sie z opiniami to tak po pierwsze. Po drugie, pytanie nie bylo o to co kupic, tylko o to jak wyglada to co jest No ale mozna czasami nie do konca zrozumiec. Tak jak pisalam- nie znam konkretow (model, seria) wiec ocenilam to co jest tyle na ile mozna. pozdrawiam Ania Seroka Max Car Audio Bydgoszcz

wiem,że temat dotyczy oceny a nie co kupić,ale czyta to wiele osób i może to być dla nich sugestia co kupić.napisałem o JL 10W1 bo kosztuje podobnie do wspomnianego Herza,nie wymaga potężnego wzmacniacza,a w dobrze zrobionej obudowie grz bardzo ładnie.

Cytat:
2005-12-19 08:58:56, Koliber_111 pisze:
wiem,że temat dotyczy oceny a nie co kupić,ale czyta to wiele osób i może to być dla nich sugestia co kupić.napisałem o JL 10W1 bo kosztuje podobnie do wspomnianego Herza,nie wymaga potężnego wzmacniacza,a w dobrze zrobionej obudowie grz bardzo ładnie.

koliber widzisz cos narobił? anie wygoniłes a mi sie juz znizki marzyły buuuu

Mnie nic nie rusza, Maxy są twarde z natury
Na jednych forach mnie linczują za to, ze nie oceniam tego co jest tylko wszystko chce wywalac i zastepowac czyms innym tutaj za to, ze oceniam stan faktyczny
eeeee Panowie Panowie a to podobno piękniejsza czesc tej krainy zwanej Ziemia jest niezdecydowana

Na znizki trzeba zasluzyc u Moon

Cytat:
2005-12-29 16:25:44, Ania-MaxCarAudio pisze:
Na znizki trzeba zasluzyc u Moon

a mun to kobitka ??

Cytat:
2006-01-03 23:01:10, arsen pisze:
a mun to kobitka ??

Ania z MCA to Ania z MCA, dla przyjaciół Moon (fascynacja Księżycem)

Cytat:
2006-01-09 17:54:06, Ania-MaxCarAudio pisze:
fascynacja Księżycem

"Jestes piekna jak ksiezyc w pełni"
A ja myslalem ze to od czarodziejki z ksiezyca Sailormoon albo od dj Moon`a ktory tworzy z pezetem

A co do zestawiku to powiem ze sympatyczny ^_^

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-01-09 18:31:36 ]

Cytat:
2006-01-09 18:26:46, Vyzn-R pisze:
"Jestes piekna jak ksiezyc w pełni" A ja myslalem ze to od czarodziejki z ksiezyca Sailormoon albo od dj Moon`a ktory tworzy z pezetem A co do zestawiku to powiem ze sympatyczny ^_^ [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-01-09 18:31:36 ]

A własnie miałam pisać, że mi Ciebie brakowało skarb i że nie wiedziałam, że i tutaj Ciebie pełno
Pezet nie z Moonem tylko z Noonem tworzy- to tak na marginesie, a księżyc w pełni to ja wiem i Ty wiesz gdzie mam, wiec na tym może to zakończmy? Bo ja też zaraz moge brudy wyciągnąć- te opadające ...

z noonem to była prowokacja widzisz przecie ze z duzej jest M a mnie jest wszedzie pelno ejj no bo ej no ej bo jak to tak no tak?

ragga ragga rasta JAH Lipno!!

szalom! Wracam do matmy