Głosniki subbasowe Pyle ( potrzebne parametry TS )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegow ( i kolezanki ) forumowiczow
Dostałem takie oto głosniki:

i postanowiłem do nich zrobic sobie skrzynie... tylko problem jest taki ze nie mam ich parametrow... i teraz pytanie do was czy moze spotkaliscie sie z takimi głosnikami gdzies albo czy cos o nich wiecie? Potrzebne mi sa parametry do wyliczenia skrzyni, lub jesli spotkaliscie sie z takimi głosnikami to w jakiej skrzyni były? Jedyne co o nich wiem to:
Moc znamionowa: 240 watt (RMS)/380 watt (MAX)
Impedancja: 4 Ohm
SKUTECZNOSC 93 dB
PASMO: 20Hz-500Hz

A skrzynia podobno powinna byc 27-30L ale nie wiem czy BR, zamknieta czy pasmowo-przepustowa?
Wim ze jakos mozna zmierzyc parametry TS, ale w jaki sposób sie to robi? I co jest do tego potrzebne?

Ok czyli juz wiem wsio praktycznie
Skrzynia powinna byc 27-30L na innym forum jedna osoba ma ten subwoofer w skrzyni 33L, Port bassreflex ma Srednice 60mm i długośc 130mm. Ale wlasciciel basu poleca zwiekszyc srednice o 1 cm pisze to bo znalazlem rozwiazanie i mysle ze komus sie to przyda jeszcze
Teaz musze dorwac MDF i porty basreflex obustronnie zaokraglone, u mnie w okolicy nigdzie nie moge dostac Cóż jak nie znajde to bede musial sie pobodzic z szumami i bede modził subwoofer 2x10"

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-01-20 10:14:07 ]