Simlock

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z was orientuje się może, aklbo ma dostęp dop kogoś, kto byłby w stanie zdjąć simlocka z Noki 6234 ?

Dostałem taki telefon od kuzynka, który kupił do w Irlandii i choć telefon o dziwo ma polskie menu (czyżby zaczęli zauważać mniejszość Polską ?!) to ma simlocka na Vodafone

Niestety w serwisach w których byłem we Wrocławiu, albo nie wiedzieli w ogóle co to za telefon albo bezradnie rozkładali ręce.

Był tez jeden cwaniaczek, który chciał, żebym zapłacić mu 500 (słownie pięćset złotych) to może uda mu się ściągnąć simlocka.

Proszę pomóżcie bo inaczej telefon skończy na półce, a jest dość fajny.

spróbuj poszukać kalkulatora simlock'ów , np ten nie ma tu Twojego modelu, ale może gdzieś się znajdzie

No niestety chyba musisz poczekać.
Miałem podobną sytuację jakiś czas temu z Nokia N73. Wszędzie gdzie pytałem mówiono mi że nie ma do tego jeszcze oprogramowania. Czy teraz już jest?! Nie wiem... dałem sobie spokój.

Cytat:
2007-01-08 16:19:35, DaveOca pisze:
spróbuj poszukać kalkulatora simlock'ów , np ten nie ma tu Twojego modelu, ale może gdzieś się znajdzie

Niestety te wszystkie programy nie obsługują nowych Nokii

miałem podobną sytacje z Nokią 6680, wszystkie nowe Nokie mają sim-locka opartego na systemie BB5, jak na razie we Wrocku potrafi go złamać jeden koleś i bierze za to 300 zł

p.s. ja swój tel sprzedałem i kupiłem sobie taki sam z sim-lockiem Plusa (bo taki potrzebuje), tel jest na gwarancji i ma dodatkowe bajery (słuchawki, panele itp) i wyszlo mnie to o 100 zl taniej niz miałbym zamać sima w tym pierwszym

p.s.2. nie ze wszystkich sieci da sie tez zlamac, jak tel jest w angielskiej "3" to sie da - za 300 zl

To teraz ja mam pytanie. Dostałem N6300 z simlockiem na Ere. Nie orientujecie się, gdzie można zdjąć z niej blokadę, chodzi mi o dobry serwis a nie spółkę dwóch czy trzech łebków naciągaczy. Po prostu szukam solidnego serwisu gdzie nie spieprzą mi telefonu a i nie zedrą ze mnie zbyt dużo. W Kauflkandzie koleś powiedział mi około 40 zł ale nie wiem jaką ma renomę więc nie za bardzo bym mu chciał powierzać mój nabytek, natomiast we Wro ceny zaczynają się od 80 w górę.

Podjedź na przeciwko więzienia do komisu, powołaj się na Jacka - czyli na mnie a kolega Damian zrobi Ci to na pewno

Dzięki, ale załatwiłem od ręki na 3 maja (okazało się, że tam też znajomy robi). tak więc już mam telefon na chodzie.

Kolesie na świebockim mają serwis od strony tęczowej we wroclawiu. Komu polecam to jest zadawolony wiec moze wiedzą juz jak. Są tez w niedziele na robotniczej na gieldzie kolo kibli