DKT 4 wrażenia po zlocie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolejna edycja Zlotu Pojazdów Tuningowanych DKT 4 została zakończona. Serdecznie dziękujemy za przybycie rekordowej ilości uczestników. Nasze spotkanie odwiedziło blisko 200 aut z Dolnego Śląska oraz kilku odległych miast. Było Was naprawdę dużo, z każdą edycją przybywa coraz więcej stuningowanych bolidów, nowych pomysłów na realizację własnego samochodu. Przy okazji w imieniu DKT SQAD chcemy serdecznie podziekować wszystkich osobom, dzięki którym odbył się ten Zlot - klubowiczom DKT SQAD, Klubowi Rajdowemu OES z Sycowa, naszym sponsorom za wspaniałe nagrody: firmom Inter-Cars, Auto-Mix z Oleśnicy, Eko Alma - samochodowe systemy gazowe - z Radwanic, firmie Rotomat, która zapewniła ogrodzenie, organizatorom VI edycji Zlotu TUNINGOWISKO WROCŁAW 2006, Komendzie Powiatowej Policji w Oleśnicy za nadzór nad bezpieczeństwem uczestników, Urzędzowi Miasta za udaną współpracę oraz PKP za udostępnienie terenu. Zwycięzcom poszczególnych konkurencji gratulujemy umiejętności i zdobycia nagród. Mamy nadzieję, że się podobało. Jeżeli tak, być może spotkamy się za rok na piątej edycji imprezy w nowym miejscu o czym będziemy informować na stronie. Więcej szczegółów o przebiegu imprezy na stronie zlotu http://www.sqad.pl/zlot oraz nazym forum klubowym. See You

Klubowe podziekowania i wyróżnienia dla Eifla, Versa, Pitera, Raffika, Farmera, Tippo, Sera, Dr. Killera, Prezo, Bauera, Łukasza, Maćka, Ireny, Lili, Lava One, Pomocnikom Pitera, pomocnikom Tippo, pomocnikom wszystkich pomocników i każdemu którego tutaj nie wpisałem a włączył się w organizację i rozpromowanie DKT 4.

Wady i zalety zlotu proszę wpisywać poniżej

no więc ja dorzucę pare groszy...

tym razem to ja ponawidziwiam :p

Nie można powiedzieć że to co zaplanowaliśmy z Versem udało się w 100%. Przede wszystkim najważniejsza rzecz,której nie udało się załatwić to pogoda...

To co w poprzedniej edycji wyszło dobrze...w tym roku wyższło słabiej...widać że brak nam ludzi...jednak 10 15 osób, to za mało przy tak licznej grupie ludzi...
Mało ludzi startowało w KJS...i w Paleniu...

I tutaj musze potwierdzić iż oczekiwana konkurencja wyścigu równoległego nie odbyła się z podstawowego powodu jakim jest bezpieczeństwo uczestników zlotu i oglądających...
Także duża ilość samochodów i brak miejsca spowodował podjęcie przeze mnie i Versa decyzji o wstrzymaniu tej konkurencji.

(jeżeli ktoś sie zawiódł, przykro mi, ale nie podejmę ryzyka nigdy jeżeli zachodzi cień podejrzeń o możliwość nieopanowania sytuacji)

Ze względów bezpieczeństwa przesunięto również granicę przy kJS spowodowało zmniejszenie ilości miejsc parkingowych (ale to musieliśmy rozwiązać w taki a nie inny sposób)

Wtargnęło się trochę zamieszania...ale myślę że w końcu uda nam się to wszystko opanować i tak jak Vers mówi, w końcu zorganizujemy taki zlot gdzie większość będzie zadowolona...

Odnośnie auta zlotu, dziwna sytuacja, informację o kuponach była powtarzana, czas zakończenia zbierania także...

Demokracja to na tyle zły układ, że większość nie zawsze ma rację a każdy może wypowiadać się własnym zdaniem.
Dlatego nie kwestionuje wyboru, bo to nieprofesjonalne (miałem faworyta innego).
Zarzucono mi w trakcie dyskusji że nie dałem informacji o kuponach...ludzie litości...troche zainteresowania...naprawdę.
Najśmieszniejsze że ludzie którzy wygrali, mieli mine strasznie złą nie wiem czemu...
Jak co roku głosy liczą dwie dziewczyny a jeżeli ktoś zarzuci im kłamstwo lub coś w tym stylu wyzywam na walkę konną, piesza lub inną

Odnośnie pozytywnych rzeczy, muszę wymienić pare które w odróżnieniu z poprzednią edycją wyszły lepiej według mnie:

* zapewnienie uczestnikom zlotu cateringu
* zapewnienie bezpieczeństwa na zlocie (zwłaszcza przy paleniu)
* dyscylina uczestników i widzów (nie było przebiegania itp, wciskania się i samowolek)
* mimo złej pogody, gro uczestników i widzów została i bawiła się do końca...
* palenie miało w końcu taki przebieg jaki zakładałem...
* pomiar czasu (dzięki TIPPO!) profesjonalne urządzenie i widoczne dla większości zainteresowanych

Wiele jest do poprawki, wiele sie jeszcze musimy nauczyć...

Tak więc prosze o wpisywanie konkretnych uwag, co widzielibyście za rok na imprezie (oczywiście miejsce bedzie nowe), co było złe a co dobre...

Ja na zlocie otrzymałem już np info, że fajnie by było zorganizować konkurs CAR AUDIO, i pomiar głośności tłumika (oj Probik ma szanse )

Dziękuję wszystkich uczestnikom z dolnego śląska, a także ościennych województw za przybycie, i podniesienie rangi zlotu.
Dziękuję wszystkim tym którzy włożyli czas, i serce w organizację zlotu, również sponsorom, bo bez nich nie było by DKT w takiej formie...dziękuję PKP, Policji za nadzór oraz prasie i telewizji lokalnej i ogólno państwowej za zainteresowanie (pozdrawiam chłopaków z GT, i 60pl

Jeżeli dacie nam zielone światło, będziemy walczyć dalej!

a ja chcialem tylko podziekowac Eiflowi i Versowi za wszystko dobra robota Koledzy!

Było okej, mimo tej nie najlepszej pogody.
Spędziłem miło czas i to jest najważniejsze. Cieszę się, że mogłem się przydać i pomóc.

Powiem szczerze, że przez chwile zastanawiałem się jak Wy (tzn Eifel i Versus) dajecie sobie z TYM WSZYSTKIM rade. Naprawde...

Pierwszy raz widziałem to wszystko od tej drugiej strony, to załatwianie wszystkiego, dopinania na ostatni guzik i powiem tylko tyle - Eifel i Versus - jesteście wielcy!!

Dziekuje, ale to Wy jestescie wielcy wiele osob wlozyo w to prace i to dzieki Wam ten Zlot sie udal, kolejne edycje cieszą sie coraz wieksza popularnoscią, wychodzą jakby lepiej My po prostu mielismy dawno temu pomysl ktory aktualnie pielegnuje juz caly klub. Mam nadzieje ze to przetrwa. Bedziemy mieli co wnukom opowiadac

Witam nasz klub niestety w tym roku nie był tylko jedna osoba była ale dlatego bo taki długi weekend był i każdy wyjechał i po drugie pogoda.

To vo słyszałem było nawet fajnie ale słyszałem ze dużo amatarów startowało ze za bardzo się popisywali. Ale na stęnym razem na pewno bede pozdro

www.ecstasyteam.prv.pl

ja powiem tak ze wszystko super zrobione THX DKT SQAD
jedne co mnie denerwowalo to piwo :/ i pijani ludzie na torze :/

pozatym wszystko okej

Z tego co czytam widać, że impreza była super a Chłopaki bardzo profesjonalnie podeszli do zorganizowania.

To ja tradycyjnie poczekam teraz na relacje "fotkową"

No to i ja coś dodam jak zawsze musieć po marudzić

totalna masakra wyszła przy aucie zlotu, nie kwestionuję decyzji Eifla ale ja bym po prostu nie uznał tych głosów i wybrał bym Pegota na najładniejszego, bo totalnie był bez konkurencyjny i należałoby mu się taki puchar a tak poszedł do takiego............ co do nie do informowania ludzi to się nie dziwie że tak ludzie zareagowali bo to co mówiłeś to ledwo do połowy placu dochodziły po prostu za słabe te moje głośniki a te najlepsze fury stały na tyle i taka lipa wyszła, no ale już nic nie poradzi nic na to.

Nie wiem jak wam, ale jestem bardzo zadowolony z KJSu żebym się nie chwalił, ale udało się super, by małe i duże auta bez problemu doszyć szybko pomykały i czasy były bardzo wyrównane i co najważniejsze praktycznie zero zagrożenia dla kibiców, nie mówiąc o panujących bardzo trudnych warunkach. Trochę mnie to na początku przeraziło bo wiem jak nie którzy jeżdżą bezmyślnie. I tu jeszcze podziękowania dla Tippo

Super sprawa to te bramki do odgrodzenia kibiców

Pogoda koszmarna najgorsze było robienie zdjęć w takich warunkach ciągłą mi na filtr jaka kropla padła i trza przetrzeć aż filtr chyba porysowałem i to jeszcze jakość zdjęć jest różna... szkoda gadać. Trochę się jak głupi na latałem za fajnymi furami bo ciągle uciekały albo byłem potrzebny.

Autka całkiem konkretne zwłaszcza z wroc Exclusiwe rządzi i dobrze że we wrocku są co robią takie konkretne fury.

No i zbytnio już nic niema do czego się doczepić jak na tą pogodę to był sukces, a i jestem zaskoczony paleniem gum wszyscy po bokach ino szaleli a tu dwa autka, nie wiem czego oni się tak wystraszyli czy nie wiedzieli o zapisach ale w to już nie wnikam zadymiło się mocno i już nic więcej nie trzeba

Ale tak czy inaczej kolejna udana impreza, nowych klubowiczów poznałem choć trochę się pogubiłem kto i co ale nie było czasu pogadać

Galerie dzisiaj powinienem zdążyć zrobić

Witam chcial bym podzienkowac organizatorom imprezy bylem uwas pierwszy raz ale bylo fajnie zorganizowane tylko nastepny raz prosze o inna pogode pozdrawiam

Witam!
Klub 4tun Nysa Car Tuning Team przybył na zlot jako jeden z pierwszych, aby uczestniczyć w tej imprezie... Poniższa wypowiedź jest moim subiektywnym wyrazem uczuć co do zlotu, bo niechciałbym się wypowwiadać w imieniu innych klubowiczy. Być może ktoś ma inne zdanie na ten temat....
Jak dla mnie nawet fajna impreza, pogoda troche nie dopisała ale i tak myśle że wszyscy nieźle się bawili a ilość uczestników była zadawalająca.... Jak dla mnie największą porażką był konkurs na najładniesze auto zlotu, poprostu masakra. Było dużo nieźle zbajerowanych furek, a wygrał można otwarcie powiedzieć przeciętniak... Chyba zawiódł system głosowania, info na temat kuponów może i było podawane przez głośniki, ale drugą sprwą jest kto to info słyszał? Chyba tylko ci co byli koło bazy organizatorów... Troche mało też ludzi startowało w KJS-ach, a paleniu lacia to nie wspomne. A wystrczyło jako organizatorzy postarać się o kilka laci tak aby mozna je było spalić do końca, bo kolega z Fiata Ritmo co wygrał konkurs wtedy napewno spaliłby je do końca...
Ogólnie zlot OK, tylko jak dla mnie ma troche niedociągnięć...

Przyznajemy sie do porazki auto zlotu. W ramach rekompensaty za wynikła sytuację wyróżniliśmy jako organizatorzy, w komisji dwuosobowej, Peugeota 307 z Krakowa i nagrodziliśmy go nagrodą - wjazdówka na Tuningowisko. Gratulujemy.
W zalozeniu numerki mialy dostawac jedynie (!) auta wyselekcjonowane. Niestety zostaly one wyrywane przez przypadkowe osoby, i trudno bylo sprawdzic kto jest wlascicielem auta jezeli nagle podbiegalo 5 kierowcow. Skąd otrzymał tyle głosów jezeli było tyle innych aut - widocznie duzo osob z "paczki" glosowalo na kolege. Wedlug regulaminu konkursu, nagrodę przyznaje publiczność a więc wszystko się zgadza.
Jezeli uda nam się zrealizowac 5 edycję (czyli znalezc większe miejsce na imprezę) będziemy klaść nacisk na niedociągnięcia z tej i poprzednich naszych imprez.

[ wiadomość edytowana przez: versus dnia 2006-05-01 11:34:12 ]

Killer jeżeli sie ustawia że konkurs wygrywa auto zlotu według publiczności, a kupony wrzucamy tylko i wyłącznie do zamkniętej urny...to zmiana wyniku bez względu na wszystko było by dziwne (
i oczywiście zaraz by było ze coś kombinujemy i zmieniamy wyniki)

po prostu zmieniamy za rok formułę głosowania na zbieranie głosów od ludzi (wyślemy dwie marysie)

co do wydawania numerków na auta zlotu...

za rok przy wjeździe damy wlepy spotowe wszystkim, natomiast numerki auta zlotu tylko i wyłącznie autom zrobionym...

Myślę że następny zlot bedzie miał już znamiona profesjonalnego na 102 ;p

Nareszcie uporałem się z galerią no i z małą pomocy Versusa jest dostępna na naszej stronie TUTAJ

Ja swoje fotki wrzuciłem już na płytkę i mam ją w samochodzie. Jak cos to będe mógł się z kimś ustawić gdzieś na mieście po odbiór płytki. Jak coś to jestem pod telefonem. Eifel ma mój nr.

sorry ale peugeot przyjechal na samym koncu jak juz wiekszoc jechala do domu

witam
gratuluje zorganizowania po raz czwarty tego typu imprezy ;]
niestety bylo kilka niedociagniec ktore mam nadzieje w przyszlym
roku juz sie niepowtorza :]
ogolnie nie bylo zle, choc zaluje ze nieudalo sie sprawnie przepowadzic
konkursu na najladniejszy pojazd zlotu...
(i startowaly w nim kompletnie seryjne auta..czyt.eclipse gen1)
naszczescie udalo sie to "naprawic"
co do pogody..nierozpieszczala.. ale ogolnie mozna impreze uznac za udana

dokonca tygodnia powinienem sie uporac z artykulem ktory
ukaze sie na lamach www.60.pl

pozdrawiam BRS

System z głosowaniem na najładniejsze auto przez trzy edycje nie zawiodło, ale teraz trochę pogoda to wszystko zamotała

witam
zaraszam na -------> WWW.60.PL
lub bezposrednio -----> http:www//60.pl/Article35.phtml

mam nadzieje ze sie nieobrazicie za "nie super mega hiper pochwalny" artykulik...

pozdrawiam BRS

A ja jak zwykle nawaliłem

Nie dość , że po wielu wachaniach i zmianach decyzji co do samego przyjazdu do Olesnicy to miałem jeszcze nie lada problem z autem którym miałem przyjechać. W końcu udało mi się wyrawać auto od teścia na 2 godziny i przyjechać. Niestety start zlotu został przesunięty i skorzystałem tylko z niespełna godziny zabawy. Do tego jeszcze zrobiłem zamieszanie i zmusiłem kolegów do przerwania imprezy i zajęciem się mną - jest mi wstyd do tej pory.

Jestem pełen podziwu dla organizatorów, uczestników i kubiców, którzy pomimo niesprzyjającej aury tak licznie przybyli i wytrwali

Jeżeli moge parę słów krytyki to - zmieniłbym zdecydowanie miejsce imprezy (wiem że to nie łatwe ale jednak). Potrzebaby zorganizować jakieś lepsze nagłośnienie - nie byłoby wtedy wielu nieścisłości podczas przebiegu imprezy.

Poza tym tylko pogody zabrakło.

Szkoda, że nie mogłem być do końca. mam nadzieję na V edycję

P.S. A gdyie mog yobacyz fotke tego oslawionego Peugeota

P.S. 2 moge wam podeslac kilka fotek, ktore zrobilłem

[ wiadomość edytowana przez: Lava1 dnia 2006-05-02 08:13:42 ]