Prawo jazdy miedzynarodowe- gdzie wyrobic??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej. szukam info jak to zalatwic, gdzie z tym isc, jakie kraje obejmuje, ile kosztuje i jak dlugo sie czeka. Jesli macie jakis doswiadczenia z tym zwiazane to bardzo bym prosil o pomoc.

pozdrawiam

Z tego co pamietam to normalnie w wydziale komunikacji . Ale to bylo jakies 6 lat temu jak moja mama wyrabiala , ale kosztow nie pamietam. Okresu oczekiwania chyba nie byl zbyt dlugi . Nie wiem jak wyglada to teraz ale pamietam ze swego czasu to byla taka smieszna ksiazka i ze bylo to niby wlasnie miedzynarodowe prawojazdy ale prawda byla taka ze nitk tego nie respektowal. A juz napewno jesli ci chodzi o Stany .

prawda prawda moj ojciec tez miedzynarodowe mial i nikt tego nie respektowal ehhe pozdro

LOL na hameryke to szkoda wyrabiac a na stan NY to juz strata kaski.
Lepiej po przylocie na miejscu wyrobic sobie tymczasowe pozwolenie w tamtejszym urzedzie. Do czasu trwania wizy powinni wyrobic bezproblemu

Miniak . Nawet nie trzeba nic wyrabiac jesli nie chcesz byc dluzej niz 6 miechow. Na paszporcie z wazna wiza mozesz legalnie sobie autko kupic, zarejestrowac i nim brykac , tzn jesli wlasnie chodzi o NY , a wreszcie stanow nie wiem jak jest . Tylko pytanie czy komus bedzie oplacalo na wstepie wybulic ze 2k $ na ubezpieczenie jakiejs padaki

wyrobic nie porblem, dostaje sie smieszna ksiazeczke, ja cos takiego mam, jezdzilem na tym ale z tego co slyszalem to toalnie bezzyteczne w Stanach. I slyszalem ze mozna tam jezdzic tylko na hamerykanskim prawku ale ja sobie z tego nic nie robilem i smigalem z paszportem, i prawkiem a ryba jestes pewien tego co mowisz?

Cytat:
2006-05-08 13:18:51, Pingu pisze:
wyrobic nie porblem, dostaje sie smieszna ksiazeczke, ja cos takiego mam, jezdzilem na tym ale z tego co slyszalem to toalnie bezzyteczne w Stanach. I slyszalem ze mozna tam jezdzic tylko na hamerykanskim prawku ale ja sobie z tego nic nie robilem i smigalem z paszportem, i prawkiem a ryba jestes pewien tego co mowisz?

Jestem w 100% pewien , takie jest prawo , jesli mi nie wierzysz ,, albo jak bedziesz chcial tak zrobic to przyjedz do mnie , zalatwione bedziesz mial wszystko od reki praktycznie , jedynie na tablice bedziesz musial poczekac ze 4 dni , to nie zaden przekret.