Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2006-06-23 23:10:09 Widzę, że spora część forumowiczów zaopatruje się w JC.
Ja też, ale ! Kupiłem u nich klocki hamulcowe (pytałem o jakieś dobre i oczywiście japońskie) sprzedawca polecił mi firmę Kashiyama (chyba tak to się pisze). Fajna sprawa - po rozgrzaniu hamulców słychać mnie już pół kilometra wcześniej a felgi z aluminiowych zrobiły się czarno-węglowe (wymagają ciągłego mycia). Pióra wycieraczek (nie pamiętam jakiej firmy) w/g sprzedawcy japońskie okazały się produkcji koreańskiej. Mogę mieć pretensje sam do siebie wszystko mogłem sprawdzić wcześniej w necie i kupić to co ja chcę a nie to co poleci PAN sprzedawca. A co do cen różnych części to przedwczoraj kupiłem wreszcie żarówki do deski rozdzielczej. W ASO Carolina Company (na wolskiej w Wa-wie) kosztują 28 zł. W ASO we Włochach 18 zł I tu zostałem totalnie zaskoczony przez sprzedawcę który powiedział "po co ma pan płacić taką kwotę za te żarówki jeśli zdejmie pan te osłonki gumowe ze starych to niech pan kupi zwykłe bezcokołowe żarówki i będzie super. No tego to się nie spodziewałem. Brawo kolego sprzedawco (mam nadzieję, iż tego postu nie czyta Twój przełożony. Pozdrawiam wszystkich [ wiadomość edytowana przez: truckdriver dnia 2006-06-23 23:11:35 ] |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-24 08:48:09 Ja też miałem u siebie klocki MK Kashiyama i nie narzekałem. Są dosyć miękkie i dlatego tak się pylą, choć u siebie tego nie zauważyłem. Może jeździsz zbyt sportowo |
maaster TOYOTA DRIVER Astra II Kombi Płock | 2006-06-24 09:11:15 [quote]
2006-06-23 23:10:09, truckdriver pisze: Kupiłem u nich klocki hamulcowe (pytałem o jakieś dobre i oczywiście japońskie) sprzedawca polecił mi firmę Kashiyama (chyba tak to się pisze). Fajna sprawa - po rozgrzaniu hamulców słychać mnie już pół kilometra wcześniej [quote] A moje klocki na odwrót, lubią piszczeć rano. Pierwsze hamowanie po wytoczeniu z garażu oznajmnia wszem i wobec że wyjeżdżam do pracy . |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-06-24 09:17:37
U mnie znowu nic nie piszczy ale te oryginalne klocki są z jakiegoś g...a zrobione, bo felgi trzeba czyścić co drugi dzień Kumpel ma Kashiyamę i nic nie brudzi, jadnym słowem chwali sobie te klocki |
maaster TOYOTA DRIVER Astra II Kombi Płock | 2006-06-24 09:24:44
Dodam że piszczą gdy hamuję jadąc do tyłu. Na + zaliczyć im trzeba że nie smordzą pyłem na felgi |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-24 10:09:16 ja klocki ostatnio załozyłem jakieś włoskie i musze przyznac ze nie piszczą nie brudza zbytnio no i szybko sie nie scierają nie scierają równiez tarczy w nagminnym tempie , wczesniej miałem lukasa i tez nie narzekałem , najlepsze ze lukasa miałem z czujnikiem zuzycia klocków taki przewodowym co pod kontrolkę idzie a w Cari nie ma kontrolki w liczniku klocków , wskaznik zuzycia ma troche inny wycieraczki to tylko Valeo kupuje co do czesci z JC tez je uzywam i na wiekszosc nie narzekam |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2006-06-24 21:03:36 Żarówki wymieniałem dzisiaj , dwa kondoniki szlak trafił . Muszę gdzieś dokupić. Przy okazji wymieniłem też żarówki w panelu centralnym (te przy włącznikach wentylacji).
A co do mocy żarówek , to pan w ASO stwierdził, iż do zegarów 5W a do włączników wentylacji 1,2 W. A tak przy okazji - któryś z kolegów zastanawia się czy przypadkiem nie szarżuję na drodze. Odpowiadam,nie jeżdżę sportowo (kiedyś jeździłem truckiem i to chyba nauczyło mnie rozsądku na drodze) Pozdrawiam. A propos: czy łączniki stabilizatora przedniego wymienia się tak samo łatwo jak tylnego? Bo zapomniałem tam zajrzeć i sprawdzić. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-24 23:09:06
tak , wymienia sie tak samo prosto |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-26 16:26:29 Truckdriver jaka corolla jezdzisz ?
Jak model do 1999r to podaj VIN a ja albo perzan podamy Ci numery katalogowe Twoich żaróweczek. Pan w ASO sprawdził na swoim monitorku te zaroweczki czy z pamieci Ci powiedział ? Kondonki po 12 latach z orginałow pieknie schodza ale ....tylko w zegarach na panelu sie smażą po jakimś czasie i nie da sie ich sciagnać bo tam ....nie ma wymiany ciepła i wszystko sie cholernie grzeje w tym przeźroczystym rozpylaczu swiatła, cała zarowka z kondonem wchodzi do takiego otworka w plastiku. Co do allegro to wogole nie polecam te wszystkie diody, diódki, i zarowki to o dupe rozbić przerabiałem chyba wszystkie i chyba sam perzan może powiedzieć jak wyglada efekt tych juz niby najlepszych, kicha i tyle |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-26 21:10:00
Ja się nie będę wypowiadać na ten temat, bo Ty wiesz co ja myślę o przeróbkach na niebiesko, biało, fioletowo, czerwono itd... I powtarzam jeszcze raz: w Carinie z podświetlenia nawiewu kondoniki schodzą bezproblemowo z oryginalnych żarówek po 10-12 latach. A gdzie niby masz wymianę ciepła na desce ??? Tam są jeszcze bardziej opatulone niż te w konsoli Pozdro. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-06-26 22:07:42
Zmieniajac kiedyś tarcze hamulcowe dokupilem komplet klockow Kashiyama i faktycznie skutecznoscią nie grzeszyly ale o dziwo felgi mialem czyste.Teraz mam zalozone Ferodo premier i niestety wszystko uwalone na szaro a skutecznosc niewiele lepsza. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-27 15:57:49
Miałem na mysli zarowke od podswietlania panelu ogrzewania i suwak ów od niego i twierdze ze zarowka tam smaży sie cały czas bo jej łb wchodzi idealnie w ten plastik ktory rozprasza swiatło, na liczniku żaroweczki maja lajtownie przynajmniej troche to cieplo gdzies odprowadzą. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-27 16:30:58 Może w Corolli tak jest.
|
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-27 18:28:26 A moze
A ja po kashyamie mam czarne felgi a wy ? |
muzz TOYOTA DRIVER Starlet XLi WWA | 2006-06-28 19:29:32 a ja slyszalem ze kashyamy byly montowane na pierwszym montazu w tojce... |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2006-06-28 23:09:47
ojjj mieciutkie są, ze hej i z srebrnych felg robia sie po jakims czasie czarne |