Szukam pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zastanawiam się z czego moge wykonać zadaszenie nad tarasem. ma chronic jedynie przed deszczem a na zime bym sobie go demontowal, tak zeby nie uszkodzil go snieg. taras jest we wnece wiec bardzo latwo zrobic ladna,delikatna konstrukcje. tylko teraz pytanie:
z czego zrobic ten daszek? czy to moze byc pleksa w miare gruba, czy musi byc to cos solidnejszego. a jesli pleksa to moze macie jakies namiary gdzie w stali mozna to dostac po ludzkiej cenie?

[ wiadomość edytowana przez: USA1 dnia 2007-07-09 19:29:24 ]

Czarku jeżeli będziesz w stw podjedź do mnie. Ja mam coś takiego zrobionego i sobie zobaczysz jak to wyygląda może akurat spasuje. Kontakt do mnie masz to pisz. Pozdro.

czarek ja mam u siebie w alatanie wzmocnienie z poliwelanu strukturalnego.
grubosc 1 cm to jest szerek takich prostokątnych rurek o średnicy 1cm.
Wytrzymuje toto śnieg, deszcz , wiatr itp - solidne draństwo kto byłwidział jak to działa.
kupujesz to w chemi rzeszów - woża to czasami do stalowej woli dostarcza ci do domu koszt 300 zł za arkusz 2 x3 m
Do tego profil skręcany na śruby prysniety hameraitem i do tego na śruby ów poliwęglan.Całosc to kilkaset złotych i dzień pracy z wierarką pędzlem i kątowką.

no wlasnie widzialem to na necie-fajna sprawa. tylko drogie to jest dranstwo okropasnie. na taras mi trzeba kolo 23-25m^2
ale kto wie... dzieki za info

eee ze ile ?
W taki mrazie tylko blacha

no wlasnie blacha to porazka wg mnie. chcialem zrobic to w miare z czegos delikatnego wizualnie

no ale 22m2 to juzk onkretny żagiel.
trzeba robic juz solidbą konstrukcje o przy mocniejszym wietrze zrobi papa

z 3 stron sa sciany, z 4 mocno zaslania drzewo, wiec jest bezwietrznie raczej