Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2012-01-14 21:52:28 Jak w temacie, sprzedam silnik z mojej omegi.
Jakieś 2 tyś temu robiony remont Silnik rozebrany w drobne. Wszystko wymyte i wymoczone i uszczelnione...odma itp. Wymienione na nowe pierścienie, wszystkie uszczelki i oringi. W silniku nie ma starej gumowej części. Głowice zdjęte i sprawdzone. Dotarte zawory, prowadnice nie wymieniane- szczelne, zmienione uszczelniacze zaworowe. Głowice nie planowane - nie było potrzeby. Nowy rozrząd : Pasek Conti, rolki SKF Podczas remontu były płukane szklanki. Wyciskałem z nich stary olej i zasysały nowy. 11 lub dwie prawdopodobnie nie przeszły tej operacji i mają luz- słychać stukanie. Na silniku aluminiowe pokrywy - szczelnie Leci trochę oleju pomiędzy dużą miską a blokiem- nie zmieniłem uszczelki i się zemściło Same części podczas remontu kosztowały mnie ok 1500 pln, pokrywy warte są ok 500 pln. Cena 3 tyś pln- jest możliwość posłuchania, zmierzenia ciśnienia i przekładki na miejscu. Jest opcja sprzedaży z pokrywami plastykowymi |