Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-10-31 22:35:26
toz on ponoć na australijski rynek |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-11-01 10:06:39
Nic nie chcę mówić, ale zamienił stryjek....... Mam kolegę, którego teść ma salon Suzuki w Białym. Z tego, co słyszałem jakie są kontrole i do czego się czepiają, to Toyota daje pełen luz swoim dealerom |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-11-02 07:27:21
Ooo kufa, tego nie wiedziałem Kajjo, a czy te niezależne serwisy, to są w jakimś "spisie", czy pierwszy, lepszy warsztat moze wykonywać przeglądy serwisowe ??? Nie śmiejcie się, pytam, bo na prawdę zielonego pojęcia nie mam jak to teraz jest z tymi serwisami ? |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-11-02 20:36:45 Nie ma spisu takich niezależnych serwisów.
Najlepiej korzystać z takich które kiedyś były ASO i nimi przestały być. Pracują tam ludzie z certyfikatami toyoty i przez nią przeszkoleni, mający dostęp do publikacji serwisowych i sepcjalistycznego wyposażenia (bo takowe rzeczy trzeba było mieć będąc ASO). Jeżeli taki serwis zrobi przegląd gwarancyjny i zastosuje orginalne części nikt nie będzie w stanie takiego przeglądu zakwestionować a na pewno będzie tańszy. |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-11-02 22:54:47
Tu akurat nie było zamiany. Oba salony powstały mniej więcej w tym samym czasie. Dealer nazywa się Czerwiński, ma żonę i cókę. Żona prowadziła Toyotę, córka Suzuki, a gość otwiera salon Opla. Skoro rezygnują z Toyoty to pewnie żona przejmie salon Subaru. Co do przeglądów to ciekawaa sprawa. Ciekaw jestem jak odszukać taki serwis i czy po jednym przeglądzie w takim serwisie, ASO zrobi następny? |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-11-03 07:00:58
Oczywiście że zrobi. Tak im to wjeżdża na ambicje żę zrobią wszystko aby udowodnić klientowi że są lepsi. Po za tym dla nich każdy klient to jest kasa którą w sporej ilości zabiera im TMP na różnego rodzju marketing. |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-11-03 07:03:19
Oczywiście że zrobi. Tak im to wjeżdża na ambicje żę zrobią wszystko aby udowodnić klientowi że są lepsi. Po za tym dla nich każdy klient to jest kasa którą w sporej ilości zabiera im TMP na różnego rodzju marketing. |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-11-03 14:00:16 No to zostaje tylko znaleźć taki serwis bo przegląd blisko
Już dokładnie wiem dlaczego zniknęło to ASO Toyota. TMP wypowiedziała umowę właścicielowi. Nie spodobało im się to, że tuż obok, właściwie przez ścianę, stał salon Suzuki należący do córki gościa. Nie rozumiem dokładnie tego bo nowy salon juz się stawia, tyle tylko, że nie przez ściane a w odległości niespełna kilometra [ wiadomość edytowana przez: kitza dnia 2006-11-08 14:04:02 ] |