Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-06-03 22:36:27 Od pewnego czasu coś mi stuka w przednim zawieszeniu myslalem ze to sworzen ale jest ok bylem dzis w aso i sprawdzili mi przednie zawieszenie i podobno jest ok laczniki i te inne pierdoly w porzadku podobno te lozyska tez jest ok ale czy dali by rade sprawdzic bez zdejmowania mc persona??? O tym pisałem w wątkutu Ale czy ktos z esperakow mial podobnie nie widzial golym okiem a bylo to to??? Nawala szczegolnie przy
"skrecaniu na torach, nierownosciach" i prawa strona na sierzantach |
maskekk 1,5 wwa | 2006-06-03 23:03:33 Jak lozyska sie skonczyly to strzela przy skrecaniu na postoju w czasie jazdy na wertepach. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-06-03 23:11:27 ja mam to samo... wala gałki... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-03 23:50:12 Łożyska Mc Persona najławiej wyłapać na "suchym skręcie"....Stań na jakiejś gładkiej nawierzchni (na stacjach paliw typu Shell takowa jest np.) kogoś posadź za kierownicę , sam uklęknij przy podejrzanym kole ...przy powolnym kręceniu słychać najczęściej takie "pykanie-przeskakiwanie" albo inne tego typu odgłosy...raczej rzadko objawia to się mocnym stukaniem ..no chyba że masz już wyrąbane łożyska na maksa
|
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2006-06-04 17:22:49 Panowie, ale napiszcie dokładnie jaki sworzeń do wymiany - najlepiej dokładne nazwy z katalogu .
Ja jeździłem z takim stukaniem dawno temu Toyotą cariną, przejechałem 100.000 km, opchnąłem i zapomniałem. A podobno (wg "szpeca") do wymiany były przeguby, które ... przeskakiwały i które jak to w toyocie kosztowałyby po tysiącu albo i drożej. No i kupiłem 4 lata temu Esperaka, i też usłyszałem lekkie stukanie-przeskakiwanie przy skręcaniu. Przejechałem 100.000 km Esperakiem, stukanie-przeskakiwanie nawet się nie powiększyło zanadto, ale kazałem wymienić hamulce(tarcze) przednie i ... SIĘ ZACZĘŁO. Zaczął tak napier..ć z prawej strony przy skręcaniu w lewo i potem nawet przy wyprostowaniu kół i nawet przy silnym przyśpieszaniu, że ... aż wstyd tym jeździć. No to pojechałem do aktualnego "szpeca" i wymienił przegub prawy i ... KUPA. NIC NIE DAŁO !!! Szpec przez telefon zaczał mi pleść, że on "przeciez mówił że to nie przegub" (to po h.. wymieniał ?). Pytanie do jedynych znawców Espero i techniki motoryzacyjnej, czyli forumowiczów szanownych : co tam do cholery trzeba wymienić, aby nie "przeskakiwało" ??? Pozdro |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-06-08 17:48:59 Moz tatcze są zwichrowane |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-08 18:47:43
łozysko McPersona |
dudek ESPERO 1.8 CD Jaktorów | 2006-06-09 13:09:41 jeśli "przeskakuje" przy wyprzedzaniu to sprwadź poduszki silnika (szczególnie centralną i prawą) |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-11-17 07:32:24 możliwe,że masz pękniętą sprężynę.Miałem podobne objawy i byłem pewny że to przegub.Ale przed jazdą auto poszło na kanał,czy to sprężyna nie strzela (sprężyna była cała,przegub wymienili i objawy ustały) |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-17 09:36:57
NIE |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-17 11:33:24
Juz siem tumaczem... Dla mnie poduszka to poduszka...czyli gówniany kawałek gumy..ewent. gumy z metalem Niemniej trochem siem mogłem zamotać bo np. w ligancy..łożysko McPersona występuje jako osobny element.. W Espero/Nexii...wygląda na to że jest to nierozbieralne faktycznie..ale w łapach osobiście nie miałem tego nigdy więc nie dam gowy Pewnie to je to?: MOCOWANIE GORNE AMORT.NEXIA/ESPERO 90184756/A70000D 60.00 MOCOWANIE GORNE AMORT.NEXIA/ESPERO 90184756/A70000 70.00 Pozdrawiam |
adasko_21 Opel Astra III NDM | 2006-11-21 20:15:15 Mi tez tak stukało troche i skrzypiało wymieniłem górne mocowanie amortyzatora i spokój koszt raptem 35zł za jedno mocowanie. |