Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
agnesmarcin seat ibiza Głogów | 2007-05-20 19:54:02 Może ktos mi pomoze poniewaz jadac w jedna strone 250 kilometrow i w drodze powrotnej po przejechaniu okolo 200 kilometrow silnik nagle stracil moc. po zgaszeniu silnika i odpaleniu go po paru minutach przez moment mial moc i ja tracil i odrazu mocniej kopcil i wiecej palil, przy dodaniu wiecej gazu to kopcil na czarno i to bardzo. jezdzilem tak przez pare dni az wkoncu pojechalem do serwisu zeby go sprawdzili. powiedzieli mi ze jest zepsuty przeplywosciomierz. w domu sprawdzilem z ojcem jeszcze raz silnik sami i okazalo sie ze rura byla wypieta od intercoolera, jak ja zamocowalismy to wszystko wrocilo prawie do normy. poniewaz moc ma duzo wieksza ale maksymalna moc ma przez pare kilometrow az sie rozgrzeje itraci troche na mocy. palic dalej pali wiecej ale tylko 1 litr na setke a wczesniej palil jeszcze wiecej i juz nie kopci. prosze o pomoc i moze wie ktos co moze byc nie tak i co musialbym ewentualnie sprawdzic. a mam silnik golfa3 1.9 tdi 110 km 97 rok |
uszek Taki co wszytko wie :) VW Passat B4 VR6/Sea ... Nisko | 2007-05-22 12:25:22 turbo do czyszczenia |