Małe durne usterki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Każdemu wyskakują. Mały pierdół, który nie unieruchamia auta (lub czasem unieruchamia), ale jest dokuczliwy i przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Może wypiszemy jakąś listę?

Na początek coś, co mnie dziś wkurzyło: ułamało mi się pokrętło od załączania wentylatora i klimy. Prawdopodobnie od gorąca kontrolki klimy plastik się przypiekł i w tym miejscu sie ukruszył. Niby niewiele ale właśnie zostałem bez możliwości włączania nawiewu. Nowy "kurek" to koszt 40 złotych

To trzeba zamontować słabszą żaróweczke i problem zniknie z upalajacym się plastikiem w pokrętle

Żaróweczka to jest tam chyba od nowości auta. 12V 2W. A plastik się jakby wokół niej zestarzał. W tej chwili właśnie to reanimuję. Już zostało poklejone, jutro jeszcze dostanie termorurkę dla wzmocnienia. A żarówkę przeszczepiam na diodę.

hehe dobry temat, ja mam dwie: stacyjka sie zepsula i odpalam auto obejsciem, oraz szyba sie nie chce sama domknac i trzeba 1cm dociagnac recznie

w ciagu ok 2 miesiecy:

- przelacznik swiatel przeciwmgielnych (tylne wlaczylem i nie moglem wylaczyc - musialem zablokowac w pozycji wcisnietej zapalka i nie swiecilo... usterka usunela sie sama jak podszedlem z srubokretem........)

- pykajacy licznik przebiegu "dziennego(?)" - po 100km 3x zdarzylo mi sie ze troszke przyblokowywala sie rolka z setkami metrow... bylo slyszalne glosne pykniecie i przeskakiwala dalej skokami... nic nie robilem... przypuszczam ze jeszcze mnie to odwiedzi....

- kontrolka "airbag" dajaca sygnal "uszk. napinaczy pasow" - kupilem dwa rezystory, wlozylem do portfela i przestala mrugac... do dzisiaj nie mruga i do dzisiaj tego nie rozumiem.....

- przelacznik zespolony - pojedyncze majdniecie wycieraczkami przednimi czesto zatrzymuje mi wycieraczki w polowie drogi w pierwsza strone ... troche wkurza

ale jak kupowalem to wiedzialem ze takich niespodzianek w escorcie trzeba sie spodziewac...

Mnie najbardziej wkurza że muszę szybę dociskać w te gumy ( bo wypada podczas opuszczania ) żeby moc ją zamknąć bez oporów.

Chyba jedna najbardziej wkurzająca rzecz

a u mnie bagażnik otwierany elektrycznie,raz otwiera a raz nie
troche wnerwia ale już przywykłem do otwierania od środka

1. Nie moge otworzyc bagznika kluczykiem
2. Od czasu do czasu jak chce wlaczyc tylna wycieraczke to wlaczaja mi sie przeciwmgielne i ogrzewanie szyby
3. Przeplywomierz cos strajkuje.

No i najfajniesze co jest w escorcie
Jak chcemy cos naprawic co juz nas denerwuje to czesto samo sie naprawia, np cos puka albo stuka, bierzemy do mechaniora a tam cisza i mamy spokoj na jakis czas

Obrotomierz wrrrrrrrrr działa najczęściej tylko po deszczu.... Nie wiem co z nim zrobić :/

1.hehe mi czasami nie odbijają kierunki
2.włączenie ogrzewania tylnej szyby zakłóca radio
3.nie zawsze zapala sie dioda od immo (częściej sie nie zapala niż zapala )
4.ostatnio coś osłabł i rano jedzie na kompiuter mam nadzieje ze mu sie poprawi

[ wiadomość edytowana przez: bobo_ssj dnia 2007-07-18 00:54:17 ]

u mnie w escorcie nic narazie nie szwankuje kupiłem zadbana wersie nic nie wytarte nie wyjechane ale jak narazie w te straszne upały dwa razy przestaly mi dzialac el lusterka , myslalem bezpiecznik a tu bezpieczniki sa ok po odczeniaku kilku odzina smigaja znowu ???.jak narazie na sto prob tylko dwa razy mi odmowily...

a mnie piszczy na dziurach korektor siły hamowania z tyłu
i cos dzwoni ,stuka i kwiczy w przednim lewym kole na nierównosciach i nikt nie wie co to jest
do tego jeszcze zgrzyty tylnej klapy na uszczelce i jest super-

Cytat:
2007-07-18 11:49:44, Maisto2 pisze:
u mnie w escorcie nic narazie nie szwankuje kupiłem zadbana wersie nic nie wytarte nie wyjechane ale jak narazie w te straszne upały dwa razy przestaly mi dzialac el lusterka , myslalem bezpiecznik a tu bezpieczniki sa ok po odczeniaku kilku odzina smigaja znowu ???.jak narazie na sto prob tylko dwa razy mi odmowily...

Ten typ tak ma, robierz joya i przeczyść styki. Kiedyś to miernikiem sprawdzałem u siebie i faktycznie było coś ze stykami bo napięcie skakało od 3 do 12V.

szkoda ze post moze miec max 10 000 znaków bo chetnie bym sie wypowiedział