Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-09-24 19:02:22
Wygląda na to, że najprawdopodobniej zapowietrzają Ci się przewody paliwowe. Miałem podobny problem i okazało się, że był pęknięty przewód paliwowy przed filtrem paliwa (między filtrem a bakiem) i trzeba było kręcić aby pompa dostała paliwo a i na trasie był słabszy. |
MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2007-09-25 13:08:03 A ja bym obstawił wydech że jest zatkany a dokładniej któryś z tłumików się rozsypał.
Odpal i niech ktoś w aucie depnie na gaz a Ty z tyłu przytkaj rękę do tłumika i zobacz czy spaliny wychodzą lub czy nie ma takiego syczenia Jak tak to ściągnij np. końcowy czy tam środkowy jak masz taką możliwość i się przejedź i zobaczysz czy ma kopyto Ja latałem moim bez tłumików i kata i zrobiłem niezłe zamieszanie na mieście bo był głośniejszy od tłumków basowych I wybiłem kata a się okazało że był końcowy zapchany :/ |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-09-29 14:51:27
Paliwo nie będzie się lało bo w baku diesel nie ma pompki (pompa wtryskowa sama zasysa paliwo z baku. ) Ja założyłem ręczną pompkę "mój wątek" zapobiega cofaniu się paliwa. |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-09-29 21:43:25
Jeśli masz bombelki to znaczy, że pompa zasysa nie tylko paliwa ale też powietrze. Przyczyną może być uszkodzony wężyk paliwa. |
Raven Sympatyk FEFK Suzuki Grand Vitara Jaworze | 2007-09-30 20:39:57 Czytając szczególnie Twój ostatni post to jeśli auto się zapowietrza to na pewno będzie to miało wpływ na osiągi, ale moim zdaniem jeśli by się zapowietrzał to czuł byś wyraźnie to w kulturze pracy silnika, zapowietrzone auto albo wogóle nie zapali, albo będzie się silnik trzepał i gasł. Mi w Wannie też leciały pęcherzyki powietrza z filtra do pompy
Moim zdaniem paliwo, skoro sam napisałeś o tym że zalałeś nowego paliwa i są przebłyski to proponuję zlać całe paliwo do bańki nalać nowego, odpowietrzyć i zobaczysz co i jak. Ewentualnie to stare dolewać potem sukcesywnie np po 5l na zbiornik. Ja bym zaczął od wymiany paliwa. |