Swiatla cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,jestem nowym uzytkownikiem,wiec wale prosto z mostu kupilem osttanio bmw 320 coupe-93,mam dwa problemu ,zaczela mi sie palic kontrolka podyszki powitrznej (najpierw miga jakies 5-10 minut,a potem sie pali caly czas)nastepnie nie mam swiatla cofania ,z gory dzieki jezeli ktos kiedys mial ten problem ,szacunek o porade

1.co do poduszki... czy jak wlaczasz zaplon to ci sie swieci kontrolka na stale czy miga i gasnie? ja mialem czasem problem w zimie ze stykami pomiedzy kierownica a konsola, ze przy duzych mrozach podczas skrecania niekiedy mi zamigala raz czy drugi... ps masz kontrolke airbagu w kierownicy czy na desce?
2.swiatla cofania jak rozumiem nie dzialaja ci od zakupu... sprawdz najpierw wylacznik/wlacznik w skrzyni poprzez zwarcie kabli na wlaczonym zaplonie, jesli sie zaswieca swiatla to ewidentna wina wlacznika... a zarowki sprawdzales? poruszaj tez kostkami przy lampach, zdarza sie ze nie styka czasem dobrze i np nie ma jednego stopu czy pozycji pomimo dobrej zarowki...

Wrrrr, odnośnie świateł cofania, to jak zdejmiesz osłonkę przy dźwigni zmiany biegów (w kabinie) to tam zapewne znajdziesz kostkę (złączkę) i w jedną stronę idą kabelki do wyłącznika cofania (do dołu) a w drugą stronę (do tyłu pojazdu) do świateł cofania. Jak zewrzesz te styki w stronę świateł to powinny się zaświecić światełka cofania.
TYLKO WLĄCZ ZAPŁON
Obejrzyj ewentualnie jeszcze kabelki w stronę wyłącznika, czy dobrze są prowadzone w uszczelce z gumy i przypadkiem nie uległy przetaciu o blachy nadwodzia - tak właśnie miałem .

[ wiadomość edytowana przez: hsurim dnia 2006-06-18 13:16:46 ]

do hsurim--przy drzwigni niema zadnych kabelkow.
dok1cyprus-dobrze mowisz ogladalem skrzynie biegow od spodu i widzialem ten wlacznik,jeszcze nie probowal nic zwierac ale jak sprawdze to dam znac .co do poduszki to zaraz jak przekrecam kluczyk na 2 pozycje juz kontrolka miga jak juz pisalem miga kolo 5-10 minut a potem sie pali caly czas,niewiem co sie stalo bo jak kupilem to sie nie palila tylko mialem problem z imobilajzerem ,i kupel odlaczyl potem podlaczyl jakies dwa kabelki i zaczela sie palic,no nic trzeba szukac.jeszcze raz dzieki

i jak z tymi światłami 320 CoupE ??
i poduszką??
Ciekawy jestem c u mnie z tymi światłami, i prędkościomierzem

Witam! Według mnie na 90% jest to czujnik w skrzyni biegów, że śiwtła cofanie nie chcą sie palić gdy wsteczny włączasz. Pozdr.

u mnie czujnik był przyczyną nie palenia się wstecznego, wymiana trwała 2 min ;d Pozdro!