Zawieszenie e34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam pytanie, jak często w waszej e34 wymianiacie zawieszenie, po jakim czasie dochodzą stuki w zawieszce??
Ja już po raz 3 będe wymieniał górne wachacze, i troche mnie to dziwi bo wyrabiają sie te tuleje w środku i stuka..przy chamowaniu, zakrętach..
Czy takie mamy już dorgi, czy jest inna przyczyna??
Czy wymieniacie same tuleje, czy całe wachacze??
Zawsze miałem FEBi i jakoś długo nie jezdze.. i znowu stuka
Poczekać z tym przez zimee czy zająć sie przed pierwszymni śniegami?
Całe górne wachacze, czy tylko tuleje?
Czekam na opinie dot,. zawieszenie i wasze uwagi ;_)
POzdro klubowicze!!

W ciągu trzech lat drugi raz już wymieniłem prawie cały komplet zawieszenia z przodu, jedynie amorki tylko raz. Wahacze, końcówki, tuleje to już drugi komplet, a jeżdze bardzo mało około 10.000 rocznie. Jeśli chodzi o tył to praktycznie wszystko już poszło do wymiany - ale tylko raz

Powoli zaczyna mnie to delikatnie drażnić, wystarczy że w jednym elemencie robi się luz, a czuć na całym samochodzie, prowadzenie już nie takie jak powinno być i zaczyna stukać, walić. Ostatnio w warsztacie radzili mi zmienić kapcie na węższe żeby zawieszenie troche oszczędzić, może to jest sposób.
Pozdrawiam

17" robia swoje.. poczatek sezonu wszystko doprowadzone do stanu dobrego koniec sezonu z przedu cos wali przy skrecie przewiduje ze tuleje :/ tez wymieniam zawsze na febi i w góre np TRW.. nie wiem czy lenfolder który idzien na 1 montarz nie bedzie dobrym pomysłem .. trzeba by sprawdzic :/

Najgorsze jest to ze na stacje diagnostyczna na która jezdze non stop w celu diagnozy zawiechy przed wymiana bede musiał pojechac z 10raz juz :/

Cytat:
17" robia swoje

Heh, mam na lato 16tki i w większe nie wchodzę, szkoda zdrowia........psychicznego. Jutro zmieniam na zimowe węższe 15teczki, czyli przez kilka miesięcy zawieszenie sobie odpocznie.

Cytat:
2007-11-05 11:19:49, BeeMWe pisze:
Heh, mam na lato 16tki i w większe nie wchodzę, szkoda zdrowia........psychicznego. Jutro zmieniam na zimowe węższe 15teczki, czyli przez kilka miesięcy zawieszenie sobie odpocznie.

ja mam 17" bo nie uznaje półsrodków