Grzeje sie BMW E34 525 24v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czytałem na forum kilka watków i nie jestem pewny czy to to .

Moja Bmka nie wiadomo dlaczego zaczeła sie grzać , dzis kupiłem i wymieniłem termostat , dalej to samo , dodam ze poprzedni kupiłem 3 miesiace wcześniej wiec nie ma opcji ze ten jest zły .

Wydaje mi sie ze moze siadła pompa wody , tylko nie jestem tego pewny .
dolna rurka niby jest zimna , nagrzewa sie powoli podczas kiedy to juz temperatura od kilku minut dobrze wykracza ponad połowe .

Dziwi mnie tez to ze z nagrzewnicy jak najbardziej leci gorące powietrze , wydaje mi sie ze jeśli pompa by nie pompowała to chyba by nie grzało .

Pomocy panowie , co jest grane ?

a jak tam u Ciebie z poziomem płynu chłodniczego?

płyn jest , układ był odpowietrzony . Korek czysty wiec nie sadze zeby to szło w strone uszczelki .

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-11-24 16:43:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-11-24 16:43:48 ]

kiedy sie grzeje?? caly czas czy tylko jak stoisz?? jak jedziesz np w trasie to tez sie grzeje??
jak tam twoje wisco??

Dokładnie to wyglada to tak ze rosnie sobie temperatura powoli tak jak normalnie i zamiast zatrzymac sie w połowie to rosnie dalej , tak jakby nie otworzył sie termostat.
Zastanawia mnie teraz jedna rzecz , jak odpowietrzałem to zamaist leciec płyn to ciagle była para , tak jakby to sie gotowało i nie było obiegu . Wydaje mi sie ze siadła pompa i nie pompuje . tylko czy napewno .

sprawdzales czy w zbiorniczku widac babelki przy zapalonym silniku??
jezeli nie to sprawdz.

nie ma babelków ,

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-11-25 11:08:54 ]

tak jak myślałem była to pompa