DF 125p i PROSBA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wtm
Poszukuje dzwiekow poczciwego Duzego Fiata. Czy wogole mozna je jakos zdobyc lub ktos posiada typowe odglosy silnika : jazda, wolne obroty, zmiany biegow etc. Im wiecej tym lepiej.
Bylbym bardoz wdzeiczny za pomoc. Sam od b. dawna nie posiadam "staruszka" ale wciaz darze sentymentem.
A oto wynik mojej ostatniej pracy (3D) - moze macie jakies uwagi -wkocu to forum profesjonalistow

pozdrawiam
q4d

Ale sliczniutki w jakiej gierce bedzie brykal

A teraz sie czepiam moim zdaniem za okragle zaokraglenia dachu
I ciutke za duzy skosny parapecik przy tylnich drzwiach
Aha byly takie lusterka czy tylko prostokatne ??

Takie tam pierdy ale wypas stary maz talent i jeszcze raz zapytam co to za gierka gdzie mozna sciaganac

no i zapomnialem najwazniejszego mam w telefonie dyktafon ktory robi mp3 jki od razu moze byc? To znajde jakiegos bandziora i nagram

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2003-08-12 12:02:03 ]

Mam zamiar nakrecic filmik 3D z "kredensiakiem " w roli glownej stad potrzeba konkretnych dzwiekow. Co do gierki to raczje nie planowalem, jesli bedzie potrzeba - przystosuje go do lowpoly
Dzieki za uwagi.
pozdrawiam

Mam pomysl nagram dla ciebie te dzwieki na zlocie ogolnopolskim na pewno znajdziemy tam klasyczne brzmienie

pozdr

bardzo dzięki
Zycze udanego zlotu bo to chyba tuz tuz
btw: tam gdzies zapewne bedzie DF o takich barwach jak moj 3D (sluzyl jako material wyjsciowy)

Jesteś z wawy czemu nie przyjedziesz na zlot?? nie masz daleko

Venus

Bardzo prosze, służe pomocą. >> TUTAJ << jest dźwięk mojego Kanta (1300; '76) z pierwszego odpalenia (mp3). Może nie o to Ci chodziło (wydech chyba jeszcze oryginał od nowości ) ale możesz go podłożyć pod część "przed remontem" lub coś podobnego .
Dźwięk nagrany telefonem Nokia 7650, skompresowany na PC. Również wszystkie zdjęcia były wykonane tym telefonem (ewentualnie kilka Panasonic'em GD87 ale chyba nie ma ich na WWW).
BTW - a gdzie jest kratka od wentylacji na tylnym słupku? I dlaczego kierunek na przednim błotniku jest czerwony (czy ja źle widze?)
ps. Możesz zrobić jakiś krótki filmik z obracającym się modelem i odpowiednim oświetleniem tak by było widać jak wszystkie chromy błyszczą??

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-12 19:40:49 ]

Śliczny, ale gdzie są małe chromowane końcówki do spryskiwaczy okien?
Acha i klameczek brakuje przy trójkątnych okienkach na przednich drzwiach... na tylnym siedzeniu brakuje podłokietnika
(tzw. dzielona kanapa).
Zagłowki foteli też chyba nie miały tak pełnego kształtu, pomiędzy prętami mocującymi, w dolnej ich części, był dość mocno zaznaczony łuk (taki troche kanciasty)
Można by się przyczepić jeszcze do wew. lusterka, ale nie pamiętam dokładnie kształtu

[ wiadomość edytowana przez: Marjusz dnia 2003-08-12 21:24:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: Marjusz dnia 2003-08-12 21:27:31 ]

Stary, swietna rzecz, sam kiedys myslalem nad zrobieniem dfa w 3d ale niestety nie posiadam umiejetnosci...

jest kilka niedociągniec
- malowanie, fiaty nigdy nie byly malowane na dwa kolory (fabryczne). dach byl zawsze w kolorze nadwozia...
- troche za bardzo zaokrągliłeś koniec dachu i zapomniales o najwazniejszym, brakuje mu tylnych wlotów powietrza co znajduja sie na tylnych słupkach... w tym modelu były małe, chromowane, niby prostokąty...

jesli mozesz to podeslij mi ten plik z 3d maxa na mail spajk@w.pl... przemaluje go na moje kolory. dzieki

Venus: niestety to nie moja branza, w dodatku nie mam DFa
Race_D: Super , dzieki za mp3..ale niestety jakosc jest mało obiecująca ale moze cos z tym pokombinuje.
Co do kratki na slupku - fakt zostawilem ja i jakos umknela wkoncu -dorobie . Kierunek w czerwieni - to tez małe przeoczenie - chyba powiien byc pomarancz jak dobrze pamietam.
Marjusz: Postaram sie dorobic te rzeczy.
Co do lusterka to mam gdzies fotki z takimi wlasnie, choc wiem ,ze byly tez inne.
SPAjK: Co do koloru celowo zrobilem cos na wzor oldsmobili (cadillac). Jeden gosc chyba z www.fiacik.prv.pl ma takiego cudaka z takimi kolorami.
Co do udostepnienia tego modelu - niestyety chwilowo jest to nie mozliwe, po za tym to nie jest robione w 3Dmaxie i to mocny problem.
Jeszcze dwie rzeczy jakich jestes swiadom to brak kratki w przedniej klapie i wlotu paliwa. - bedzie
Dzieki za opinie i sugestie... niebawem poprawie i pokaze nowe ujecie. ::
pozdrowka

[ wiadomość edytowana przez: q4d dnia 2003-08-12 23:44:41 ]

Cytat:
2003-08-12 23:41:07, q4d pisze:
Race_D: Super , dzieki za mp3..ale niestety jakosc jest mało obiecująca ale moze cos z tym pokombinuje.

Empetrójka jest tylko dla zmniejszenia rozmiarów co było konieczne przy wrzuceniu na darmowy serwer mający w każdym względzie jakiś limit . Oryginalnie to był jakiś autorski format Nokii przerobiony pozniej na WAVa którego mam na HDD, ale z racji nagrywania telefonem jakosc od poczatku nie byla najlepsza. I jeszcze raz podkreślam że wydech jest w tragicznym stanie (żaden seryjny silnik nigdy tak fajnie nie brzmiał ) - środkowy tłumik ma takie dziury że przy "gazowaniu" na postoju spaliny wylatywały spod progów .
Jak naprawie i zmodyfikuje układ wydechowy mam zamiar zrobic więcej nagrań z pełnego zakresu obciążeń, wspomniane zmiany biegów itp., oraz kilka filmików.

Koloru nie zmieniaj - po prostu pasuje. Szkoda, że takich nie robili.