[MKVI] Ogrzewanie tylnej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z włączeniem ogrzewania tylnej szyby, a konkretniej to gdy ją włączam ciągle bezpiecznik się pali Problem tkwi w skrzynce czy szukać go gdzieś indziej?

Mam to samo w kombi MK7. Też szukam przyczyny... :/

Podpowiem wam z mojego doświadczenia że miałem identycznie z przednią szybą i jak wyjąłem skrzynkę była spalona ;/ i zawsze dawała spięcie i przepalenie bezpiecznika.
Postarajcie się wyjąć całą skrzynkę bezpieczników jest pod kierownicą ;P i sprawdźcie ją oboje.

Jakby to nie pomogło może być tak że gdzieś jest kabel przetarty albo woda dostała się pod uszczelkę szyby i jakimś cudem doszła do łącznika ogrzewania z przewodami mało prawdopodobne ale możliwe. Mi kumpel sprawdzał jakimś cuenkiem elektrycznym i mówił czy płynie prąd na kabelkach bez ich uszkadzania ( szkoda że nie wiem co to kurde było za narzędzie)

[ wiadomość edytowana przez: Klawisz-84 dnia 2009-11-13 12:55:56 ]

odepnij tylną szybę przy samej szybie i sprawdź, czy też przepala. Jeśli tak, to skrzynka, albo zwarcie gdzieś na kablach. Zmierz rezystancję (i możliwość zwarcia) kabli od skrzynki do tylnej szyby. Jeśli jest oki, to skrzynka, albo włącznik, albo przekaźnik