Licznik prędkościomierza nie kręci się. Carina1,6 16V XLI 5d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie..

Nie mam wskazań prędkości z którą aktualnie się auto porusza.
Brak przebiegu...

Działał do momętu jak nie rozbierałem pod deską ,,osłony" bezpieczników i nie był montowany alarm z zamkiem centralnym..

Wyjmowałem teraz ,,zegary" wszystko wygląda na ok.. Napęd prędkościomierza jest elektroniczny, brak linki ..

tylko ,że z środkowej( mam 3 kostki) ,,kostki" tej montowanjej centralnie kolor biały.. odpadła jakaś płaska ,,zatyczka" plastikowa wsadziłem ją luźno ..... może ,jak teraz myśle ona jakoś dociska wiązki i ma wpływ na podłaczenei zegara ?

No za rady bede wdzięczny..

Sprawdziłem bezpieczniki która mam zamontowane wew. sa dobre. Myślałem ,że wpływ na prędkościomierz miała odłaczona kostka podświetlnie zegarów . którą miałem odłaczoną bo wtedy nei działo podświetlenie i napęd predkościomierza..
Podłaczyłem nazat podświetlnie jest a prędkości niii maaaa..

p.s.
Przydało by się bo dle mnie ten samochód to nowość . wsęsie ,że jak w moim poprzednim na 5-tym biegu ,miałem 3000 obrotów to było jakieś 120 km.. na godzine a tu mam 3000 obrotów i wydaje mi się ,że jade chyab troszkę szybciej

jeszcze raz posprawdzaj kostki, a moze padl czujnik w skrzynce?

eeeeeeeeeee który czujnik jak można jasniej ..

A i kostki to oczywiście te kostki pod zegarami ? czy kostki pod/obok bezpieczników..

Tak czy owak dzięki za odpowiedź posparawdzam jak najszybciej i dam znać...

Cytat:
2008-04-15 21:51:35, Nowy011 pisze:
eeeeeeeeeee który czujnik jak można jasniej .. A i kostki to oczywiście te kostki pod zegarami ? czy kostki pod/obok bezpieczników.. Tak czy owak dzięki za odpowiedź posparawdzam jak najszybciej i dam znać...

sprawdz polaczenia przy liczniku moze gdzies cos nie laczy. a w licznikach bez linki w skrzyni jest impulser czy cos takiego. prawde mowiac nie znam sie na nich za bardzo. kiedys na corollaclub bylo o tym,mozesz poszukac jakies info sie moze przyda