Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-06-21 16:48:38 Witam !
Mój znajomy zabrał się za gruntowną renowację swojej Asci C z 81 r. Niestety wymiany wymaga deska rozdzielcza. Szkopuł w tym, że jest to rzadka w Polsce decha w kolorze czerwonym. Ów znajomy zwrócił się do mnie o pomoc, jednakże nie jestem w stanie za bardzo mu pomóc, więc zapytam Was, czy w Waszej okolicy nie stoi przypadkiem Asci z taką dechą, bądź czy ktoś nie ma na zbyciu deski w takim kolorze? Może podczas poszukiwania części gdzieś na szrotach, czy na giełdach czegoś takiego nie było? Pozdrawiam! |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-06-24 14:21:17 a jak jest z deską z kadeta D, pasuje do ascony? We wrocku swego czasu widziałem kilka kadetów z czerwonymi deskami (sam miałem pomarańczowe wnętrze) |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-06-25 20:01:15 Wydaje mi się, że powinna pasować, trzeba by dokładnie pomierzyć, ale dużych rozbieżności na pewno nie ma, ewentualnie punkty mocowania mogą się różnić. Co do tunelu środkowego - to jego w tych Asconach nie było - tzn. panel środkowy nie łączył się z tunelem, więc pozostaje kwestia wpasowania w mocowanie plus w kolumnę kiery...
ale mimo wszystko poszukujemy dechy od Ascony... Standardowo jest ona popękana [norma w Asci] i wypłowiała od słońca, no i ogólnie zużyta, ja bym próbował jeszcze poszpachlować pęknięcia, przeszlifować papierkiem i prysnąć kolorem, ale to raczej półśrodki... |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2008-06-25 20:10:37 wydaje mi się (pewności nie mam), że z kaDzia nie podejdzie, może być za wąska.
co do szpachlowania - deska dlatego pęka bo "pracuje", tzn. nie jest elementem nieruchomym, sztywnym itd. Po pierwszych dwóch dołkach szpachel popęka i cała robota... wiadomo co pozdrawiam |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-06-26 08:09:28 Może być wąska, ale raczej nie dużo, co nie zmienia faktu, że jeżeli miałbym tą Asci, to wolałbym dechę od Asci... a jak nie uda się znajomemu znaleźć tej czerwonej, niech zakłada standardową, przecież nie jest taka zła i na pewno nie będzie problemu z jej znalezieniem...
Co do pękania, to jeszcze mocno pomaga jej słońce. Swoją drogą - nie widziałem innego auta z popękaną dechą, chyba że po dzwonie... |
juniorex01 Forumowicz Senator B ... Zielona Góra | 2008-06-26 10:48:54 Od kadetta D napewno nie będzie pasowac bo jest za wąska ,szersza jest od kadetta E,ale też zapewne nie ma w czerwonym kolorze.Jak juz wymieniać na inna to bym się osobiście skusił na deche z astry.Ale to już wola robiącego. |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-06-26 16:41:06
|