Zdejmowanie tapicerki z przednich siedzeń w avensis II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie.

Czy można zdejmować tapicerkę z przednich siedzeń w avensis II.
Z tego co się orientuję są tam poduszki i pod siedziskiem czujnik nacisku -(chyba nie pomyliłem nazwy) .
Z tyłu wiadomo nie ma problemu, ale jak to jest z przodem nie bardzo wiem.
Pytanie banalne ale boję się tego demontować do prania żeby nic nie zepsuć.

Dzięki za podpowiedzi.

Wyjmij fotele zdejmij poszycie wypierz ...ale poduszek nie musisz krochmalic
Do montazu poszycia kup opaski plastykowe samozaciagajace bo zagniatanie tych miedzianych kolek z drutu jest upiorne

Dzięki bardzo.
Poprzedni wlaściciel był fanatykiem coli i innych słodkości- draństwo pozostawiło ślady.

A propos krochamlu raczej nie będe uzywał- uraz jeszcze z dzieciństwa pozostał

Ale czy można to rozgrzebywać bez wyjmowania foteli i rozłanczania tych kabli- elektryk raczej ze mnie delikatnie mówiąc mierny i po praniu i podłączeniu tego wszytskiego może sie okazć że katapulte z tych foteli zrobiłem.

Cytat:
2008-05-23 20:57:30, YARIS14 pisze:
Ale czy można to rozgrzebywać bez wyjmowania foteli i rozłanczania tych kabli- elektryk raczej ze mnie delikatnie mówiąc mierny i po praniu i podłączeniu tego wszytskiego może sie okazć że katapulte z tych foteli zrobiłem.

Najpierw zdejmij kleme.Potem mozesz rozlaczac wszystko.Bez wyjecia foteli zapomnij To jak bys chcial wyprac kalesony bez sciagania spodni.

Cytat:
2008-05-23 22:19:35, Bigelektron pisze:
Najpierw zdejmij kleme.Potem mozesz rozlaczac wszystko.Bez wyjecia foteli zapomnij To jak bys chcial wyprac kalesony bez sciagania spodni.

Udało się wymienić siedzisko kierowcy i jego tapicerkę bez wyjmowania siedzenia(akumulator i przewód od czujnika nacisku został odłączony ) ale znajomy który mi to robił chyba nie chciałby drugi raz tego przechodzić

[ wiadomość edytowana przez: YARIS14 dnia 2009-02-18 10:36:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: YARIS14 dnia 2009-02-18 10:37:11 ]