Kontrolka od niedomkniętych drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj wracając do domu po otwarciu drzwi i ich zamknięciu zauważyłem że kontrolka o której mowa w temacie świeci, mimo że drzwi byly domknięte. Wciskałem ten czujnik palcem i kontrolka dalej nie gasła. Wykluczam czujnik bo po włączeniu świateł, zamknięciu drzwi (kontrolka nadal świeci) nie ma żadnego pisku świadczącego o tym, że drzwi są otwarte. Dodam że gdy zamknę drzwi owa kontrolka lekko przygasa, a po przekręceniu kluczyka chwilowo gaśnie po czym znów zaczyna lekko świecić. Gdzieś pewnie jest zwarcie, tylko gdzie??

Dzisiaj zdemontowałem licznik z myślą że zrobiło się tam zwarcie, podeszła jakimś cudem woda itp, ale niestety nic na to nie wskazywało. Ale dla pewności wykręciłem żaróweczkę kontrolną od drzwi, wszystkko przeleciałem papierowym ręcznikiem i póki co jest spokój, ale zobaczę co będzie dalej, bo czasami lubiła się zapalić w czasie jazdy. Dodam jeszcze że ta kontrolka od drzwi zapalała się na równi z rezerwą paliwa, jeżeli rezerwa tylko żarzyła to i kontrolka od drzwi żarzyła, jak świeciła na maksa to i ta druga świeciła na maksa. dziwna sprawa

Ja też miałem taki problem i okazało sie że to czujnik od klapy tylniej(hatchback).Wystarczyło podgiąć blaszke na której jest zamocowany czujnik i po kłopocie.Może to samo jest u Ciebie.

No ale jeżeli byłby to ten czujnik, to dlaczego kontrolka zapalała by się równocześnie z kontrolką rezerwy paliwa. Ewidentnie wyglada to na zwarcie, tylko nie wiem gdzie go szukać ale dzięki za zainteresowanie tematem