Prośba do osób ze śląskiego (Sosnowiec)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Piszę w dziale duperelki, ale dla mnie to nie taki duperelek. Szukam kogoś z okolic Sosnowca skutecznego do windykacji długu. Mam u komornika w Sosnowcu 2 postępowania na gostka z Sosnowca, który naciął mnie przy budowie domu. Gostek udaje gapę, ale jest cwaną gapą i trzeba samemu znaleźć źródła zaspokojenia roszczenia. Z racji odległości ciężko mi go rozpracować i szukam kogoś kto by się tym zajął na miejscu. Nie chodzi mi o żadne firmy wysyłające pisemka i takie tam, tylko kogoś kto popracuje w terenie. Oczywiście prowizja jest od skuteczności działania (informacje przydatne dla komornika itp., kasa ma iść przez komornika). Nie będę tu publicznie podawał szczegółów, no chyba że informację podstawową - kwota to ok 22tys plus odsetki. Jak kogoś znacie z doświadczenia lub ze słyszenia, kogo by to zainteresowało, to proszę o info na priv.

Jako ciekawostkę podam,że facet miał w Sosnowcu oficjalnie zarejestrowaną działalność, a Urząd Skarbowy w Sosnowcu przez jakieś 2 lata (sprawę podniósł dopiero komornik) nic o tym nie wiedział!!! Dziwne rzeczy w tym śląskim się dzieją