Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
caceklantra HF MEMBER P-tków | 2009-10-17 11:33:21 No więc wyjaśniło się cóż to za tajemnicza rurka - nieudolna "naprawa-przedłużenie" wlotu powietrza. Ta rurka powinna kończyć się w nadkolu.Mechanik chyba o tym nie wiedział i wyprowadził rurke właśnie w to miejsce, używając do tego celu jakiegoś papierowego węża jako kolanka Byłem oglądać to autko - ono jest z tego ogłoszenia:
http://allegro.pl/show_item.php?item=778161722 Tak więc okazało się, że autko było bite prawdopodobnie z prawej strony (malowana maska, zdeżak i nadkole). Co prawda chłopaki znają się blacharce, bo nawet zgrzewy porobili takie "niby fabryczne", ale kilka śrubek jest zamalowane nowym lakierem -upsss Licznik został PERFIDNIE przekręcony i sprzedawca się tego nie wstydzi chyba. Karteczka wisząca na rurce od filtra powietrza nosi informacje o wymianie oleju robionej w 2006 roku przy przebiegu 84 tys. km - a autko ma obecnie przebieg NIBY 95 tys. km Znacie kogoś kto robi 3 tys. km rocznie?? bo ja raczej nie Na pytanie : "11 tys.km w trzy lata? " Sprzedawca nie wiedział co odpowiedzieć Do tego wszystkiego końcówka rury wydechowej jest mocno okopcona - wręcz czarna (jak u diesla z duuużym przebiegiem), a komputer pokazuje średnie (nie chwilowe) spalanie na poziomie 16,6 l/100 km. Ale to nie wszystko Cały czas świeci się kontrolka AirBag - sprzedawca twierdzi, że pod fotelem pasażera znajduje się taśma od poduszki, która daje takie objawy jak się mocno zegnie lub trzeba przeczyścić wtyczke od tej taśmy - bo w oplach jest taki sam problem i tu też napewno będzie to samo. Yhhh... Kierownica w trakcie jazdy jest mocno skręcona w prawo, ale auto ładnie trzyma tor jazdy - no chyba, że zaczniemy hamować, wtedy zacznie nam uciekać elegancko w lewo Całe szczęście nie kupiłem tego autka. Potraktujcie ten post jako ostrzeżenie przed nieciekawymi egzemplarzami aut na naszym rynku. Dokładnie sprawdzajcie auta pod każdym względem i NIE DAJCIE SIĘ PONIEŚĆ EMOCJOM - to, że auto ładnie wygląda z zewnątrz o niczym nie świadczy. Ważniejsza jest mechanika pojazdu, silnik, zawieszenie, niż ładny lakier i blacha. Nie twierdze również, że ten model to jakiś szrot kompletny. Po prostu opisałem swoje spostrzeżenia i odczucia na temat tej oferty Hyundai Elantra 2.0 benzyna. Każdy sam musi stwierdzić czy dane auto i jego stan mu odpowiada czy też nie. PS. Przypomniało mi się coś jeszcze. Sprzedawca pisze w ofercie: Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, nie palone w środku. Trzy kłamstwa !!! O bezwypadkowości już pisałem (z resztą facet przyznał, że nie znajdzie się auta bezwypadkowego w Polsce). Odnośnie serwisowania w ASO - cytuje sprzedawce "A kto w naszym kraju i naszych zarobkach serwisuje auta w ASO". No i na zapalniczce samochodowej widać popiół papierosowy co może sugerować, że jednak było palone w środku. "Autokomis VIP" Płock ul. Bielska 50 - adres autokomisu. [ wiadomość edytowana przez: caceklantra dnia 2009-10-17 11:41:30 ] [ wiadomość edytowana przez: caceklantra dnia 2009-10-17 11:43:14 ] |