Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-01-29 14:37:58 Popytaj wśród znajomych może mają taki fajny odkurzacz firmy Vorverk o nazwie Kobolt. Ma pieruństwo taką siłę (specjalna turbo-szczotka z własnym silnikem), że wszystko wciągnie. Sprawdzone empirycznie ![]() |
Mrozus Kadett C Łódź | 2005-01-30 16:27:05 a probowales w sklepiei z rzeczami dla zwierzat spytac o taki waleczek ktory ma lepka powierzchnie. zbiera cala siersc z ubrania i niezostawia na nim sladu kleju. moze uda sie z tapicerka ![]() |
![]() Zerwikaptur Audi A4 Ożarów | 2005-04-08 07:45:48 Mokrą ręką musisz głaskać ![]() |
![]() batura wawa | 2005-04-09 10:01:47 mokrą ręką chyba nie da rady (ale sprawdzę) , bo ten siersciuch to był jakis wyjatkowo szorstkowlosy typ ![]() Włoski sa na wpół powbijane w material. Prawdopodobnie poddam sie i zakupie jakies pokrowce... a z boczkami i podlaga to nie wiem co zrobie. bat |
![]() krzychuk Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-05-08 01:01:12 ja proponuje spróbowac taka szcotką do sciagania farocliz ubran dziala na zasadzie tasny samo przylepnej moze wyleząte kłaczki a jak nie to sczoteczka pozostaje |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-24 21:25:52 Mój pies ma podobną sierść do tej, którą opisujesz.
Co prawda, kiedy jeździ w samochodzie kładę na fotelu dodatkowy materiał, który ma zadanie niedopuścić do pobrudzenia fotela, jednak sierść czasem wbija się w fotel. Jest to o tyle nieprzyjemne, że w Nubirze mam welur i niezmiernie trudno wydłubać sierść. Jakiś czas temu zakupiłem małą metalową (!) szczotkę z "zębami" zakończonymi na tyle łagodnie, że nie szrpią materiału. Można swobodnie się nią wspomóc czyszcząc materiał z sierści. Tego typu szczotki są do kupienia w wiekszości sklepów zoologicznych. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
olestom BMW 318i E21 Świdnica | 2005-06-21 09:32:29 a ja chyba wiem co to moze być. ![]() bo jak mowisz ze to wyjątkowo szorstkowłosy sierściuch to coś mnie tkneło. bo też są na wpół powbijane w kanape (tylko ze one wyłazą a nie są wbite) niech zgadne mają kolor brązowy i są takie twarde jakby byly z dzika. mi tez to odkurzaczem nie idzie. trzeba wybierać |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-11 17:06:19 to co Wy macie w tych fotelach... wypelnienie z siersci żbika ? ![]() kumpel mial podobny problem to zastosowal walek do czyszczenia ubran z roznych oszkubin - taki co sie go splukuje i znowu sie klei. jako jedyny zadzialal idealnie, pranie, odkurzanie i glaskanie mokra reka nic nie dalo .. |
Popai Kraków | 2008-01-07 10:18:42 Witam,
do takich tematów to koniecznie trzeba zaopaczyć się w szczotkę do sierści firmy hartim. Odkurzysz ten samochód w godzinę. Po prostu zamiatasz te kudły do odkurzacza. Znajdziesz ją na sklepie gdzie sprzedają edit: sklep internetowy badz inny ze srodkami tego typu Pozdrawiam, Popai [ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2008-01-15 02:06:03 ] [ powód edycji: za reklamy tego typu dziekujemy jest dzial kupie sprzedam ] |
![]() thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2010-06-13 21:11:02 Ponieważ mam 2 koty wiem co nieco o czyszczeniu sierści
Jest kilka sposobow, ja bym zrobił tak: 1. Popryskał wodą (nie za dużo) i irchą machać tylko trzeba odkryć w którym kierunku najlepiej wychodzą 2. Zamiast rolek z klejem taniej jest użyć taśmy malarskiej (do dostania w każdym obi czy innej castoramie) Musi wyjść ![]() pozdrawiam |
BeeM Wrocław | 2010-11-24 16:17:19 [quote]
2005-01-22 21:24:34, batura pisze: moze po prostu powymieniac tapicerki jak sie nic nie da zrobic? Powiem tyle odkurzam przy stacjach benzynowych i moj psiak wychodzi z fotela ; wlosy do 5 cm. mam tez mate na tyl auta, kosztuje stowe, ale ktos ja zrobil tak ze z maty nie da ssie wyjac klakow ![]() |
![]() DoliN zdrapek JGA / KAT | 2010-11-24 19:02:10 Polecam wodę i gąbeczkę do mycia naczyń, zwłaszcza tam, gdzie jest już większa warstwa sierści. Do foteli polecam szczotkę "ryżową" (z twardym włosiem). Przynajmniej po moich persach schodzi. |