Pedał sprzęgła mogę wcisnąć do połowy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem jak w temacie postu, mianowicie podczas jazdy i wyciśnięciu sprzęgła niestety nie dało się go drugi raz wcisnąć. Pedał wchodzi mniej więcej do połowy i nic, dalej jakby coś go blokowało... help... czy to sprzęgło jest do wymiany czy może coś mniej kosztownego, dodam że stało się to dość nagle a wcześniej żadnych złych objawów nie zauważyłem, sprzęgło pracowało prawidłowo...
Co to może być.?

wycieraczka podeszła Ci pod pedał?

Bardzo śmieszne masz jakieś inne pomysły? ale bardziej konstruktywne... ?

Obejrzyj okolice wysprzęglika.... czy nic tam nie cieknie ew. czy nie jest podejrzanie mokro.
Sprawdź poziom płynu w zbiorniczku wysprzęglika.

Ale pewnie to coś poważniejszego ....z łapą sprzęgła

Cytat:
2008-07-18 23:27:48, jarecki124 pisze:
Bardzo śmieszne masz jakieś inne pomysły? ale bardziej konstruktywne... ?

wysprzeglik, łapa, sprzegło
sorki wiem ze Ci nie do smiechu ale zaczałem od najłatwiejszego do sprawdzenia

Moźe linka sie gdzieś zblokowała. Nie wiem....

Linka na pewno nie... bo jak wciskam sprzęgło to słychać takie puste pukanie może to tylko łapa i oby tak było, bo sprzęgło do dzisiaj sprawowało się znakomicie... jutro jak będzie widniej to popatrzę...

Cytat:
2008-07-18 23:35:29, Ikarus260 pisze:

W espero na szczeście ...nie ma linki

Cytat:
2008-07-18 23:48:29, nawigator5 pisze:
W espero na szczeście ...nie ma linki

ee-to pretem popychamy pompe ?

Jasny gwint, nie spodziewałem się takich odpowiedzi ... skoro ktoś popycha prętem pompkę to niech sobie dalej popycha ale u siebie w samochodzie... dzięki za wspaniałe odpowiedzi...

Cytat:
2008-07-18 23:35:29, Ikarus260 pisze:

w 'polskich' esperakach ni ma linki

Mi też się stało podobnie jak tobie (jak miałem jeszcze Esperaka ) ) niestety skończyło się wymianie łapy sprzęgła. Trochę cię to pociągnie po kieszeni....

mialem to samo - lapa spegla

tydzien temu odebralem auto od mechanika z tego samego powodu. Łapa sprzęgła (inaczej dzwignia sprzegla) ulegla uszkodzeniu tj skrzywieniu i efekt byl takli ze np na wlaczonym silniki nie mozna bylo wbic wstecznego (tak jak by go nie wysprzeglalo). Podczas wizyty u mechanika okazalo sie takze ze sprzeglo jest calkowicie wytarte. Calkowity koszt to 600 zł gdzie niewiele ponad 250 to byly koszty robocizny - reszta to czesci.

No i się okazało, niestety sprzęgło do wymiany tarcza doscisk łożysko itd. koszt? nawet nie pytajcie... zrobię i sprzedaję.... Jak ktoś jest chętny to pisać na priv. auto jest do obejżenia koło łodzi bo jeszcze stoi u mechanika, a potem będzie już w Łodzi.
Pozdrawiam.

czemu sprzedajesz??

Zrób i jeździj, ale niektórym zauważyłem opłaca się naprawić i oddać za darmo

Sprzedaję bo mam coś innego na oku, miałem sprzedać dopiero na jesień ale awaria sprzęgła pryspieszyła tylko moją decyzję...

Cytat:
2008-07-23 09:58:53, jarecki124 pisze:
No i się okazało, niestety sprzęgło do wymiany tarcza doscisk łożysko itd. koszt? nawet nie pytajcie... zrobię i sprzedaję.... Jak ktoś jest chętny to pisać na priv. auto jest do obejżenia koło łodzi bo jeszcze stoi u mechanika, a potem będzie już w Łodzi. Pozdrawiam.

ja sie zapytam z ciekawosci jaki koszt?
aha i czy w 1.5 jest takie samo sprzegło co w 2.0?

ta