Wymiana Sprężyn.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mobilki powiedzcie mi Planuje wymienić sobie sprężynki z Tyłu. Nie lubie jak zapakuje trochę bagarzy i ludzi z tyłu i siedzi mi bryka. Nie mówić już o zaczepianiu podłogą o leżących policjantów... ( ostatnio przychaczyłem gniazdem, którym tankuje się gaz i wszedł mi pod zderzak...) Czy Waszym zdaniem zimą mogę nie opanować samochodu, czy będzie zachowywał się jak przyczepka podskakująca na nierównościach ??? Jakie polecacie sprężynki ??? Wymianę mam za 30 zł więc chyba raczej tanio sobie załatwiłem. Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-04-05 21:49:48 ]

ja zostawiłem seryjne sprezyny a amortyzatory mam KYB gazowe-jest twardziej niz seria ale wciąz wygodnie dla pasazerów i niczym nie zachaczam o jezdnie
jesli twardsza sprezyna to i amortyzator musi byc twardy inaczej auto nie bedzie sie trzymac jezdni

Czyli amorki przy tym trzeba zmienić. Na odpowiednie do sprężyn..

tak na marginesie-zeby mi tył usiadł to bym musiał chyba ze 200 kg do bagaznika wpakowac(bo z kompletem pasazerów zadko jade)

Ja też żadko worzę ale wkrótce przyjdzie na śwait mój potomek I Żona usiądzie z tyłu do opieki nad Nim lub Nią Dojdą bagarze i usiądzie Musze za to się wziąć.

Cytat:
2008-04-05 21:54:46, Ikarus260 pisze:
Czyli amorki przy tym trzeba zmienić. Na odpowiednie do sprężyn..

Etam... ja na sprężynach jeździłem dopóki nie skróciły się poprzez stopniowe pękanie o połowe, a wymieniłem tylko dlatego, że podczas wymiany kapci prawie wyleciały na beton.

Nie no ja już jeden wypadek poważny w życiu miałem. Teraz chcę siebie i rodzine woziść bezpieczniej Piotrek ale wymieniłeś tylko sprężyny, czy amorki też. Mi nic nie stuka. Amorki były wymieniane w 2006 jakoś pod koniec przez poprzedniego właściciela ( kolega z pracy ). Koszt spężyn to jakieś 60 zeta za sztukę wymiana 30 więc w miare tanio i chciałbym to może zrobić w tym miesiącu lub w przyszłym.

mi strzeliła jedna sprężyna, wymieniłem obie na oryginały i tył mam dość wysoko. pewnie sie jeszcze ubiją, ale narazie chyba o nic nie ma szans przytrzeć. amorki zostawiłem stare,

Pozdr.

Czyli wymienie same sprężynki Podziękował

Cytat:
2008-04-05 22:34:37, Ikarus260 pisze:
Piotrek ale wymieniłeś tylko sprężyny, czy amorki też.

Tylko sprężyny. Po co amory jak zakładam, że są dobre. Mnie wymiana kosztowała 50 zł. Zresztą biorąc pod uwagę "ogrom" pracy to maksymalna ceną za wymianę powinno być 50 zł.

Cytat:
2008-04-06 00:17:05, Ikarus260 pisze:
Czyli wymienie same sprężynki Podziękował

Polecam ci te: KLIK

Sam je kupilem bo mi z tylu kapcie o nadkola obcieraly przy 5 osobach i LPG no i przy duzym ET na felach - do gazowych KYB pasują naprawde elegancko

Witam ostatnio tez musiałem wymienic jedna sprezyne bo pekła zakupilem dwie cena troche przerazajaca 100 zł sztuka i tak w trojmiescie sa ceny od 120 (zastanawiaja mnie tylko te na allegro za 90 za pare)
Wiec wymienilem dwie i teraz autko super sie trzyma Amorki stare zostawiłem.

Pozdrawiam

Cytat:
2010-01-03 18:41:45, as1799 pisze:
Witam ostatnio tez musiałem wymienic jedna sprezyne bo pekła zakupilem dwie cena troche przerazajaca 100 zł sztuka i tak w trojmiescie sa ceny od 120 (zastanawiaja mnie tylko te na allegro za 90 za pare) ..

Ceny trochę chore ale przecie to Twój wybór!

Za 100-110zł kupujesz na allegro komplet (2szt.) oryginałów, nawet w wersji "wzmocnionej"...i jest to normalna cena , nie żaden "cud z allegro"...nawet w drogim sklepie nie powinno być w żadnej opcji drożej niż 150zł kpl.

Najlepsza opcja, to sprężyny od Lanosa Vana. Po pierwsze są wzmocnione, a po drugie cena jest baardzo korzystna, bo to Lanos, a nie Espero. . Produkcja krajowa ( Lublin)

Cytat:
2010-01-03 19:12:21, JaRabbit pisze:
Najlepsza opcja, to sprężyny od Lanosa Vana. Po pierwsze są wzmocnione, a po drugie cena jest baardzo korzystna, bo to Lanos, a nie Espero. . Produkcja krajowa ( Lublin)

plug and play ?

Cytat:
2010-01-03 21:32:05, adamesce pisze:
plug and play ?

Tak

na pewno nie oryginały bo to szajs i popękają (nie od razu, ale te cienkie końcówki). wzmocnione trochę lepiej, ale rewelacji też nie zrobią (o ile planujemy jeździć dłużej). na chwilę obecną dość dużo zakładam sprężyn dedykowanych do aut z gazem (wzmacniane o jednakowej grubości). na temat cen się nie wypowiadam bo mam dość duży rabat. Ale na allegro znajdziemy kilka ciekawych propozycji w cenie ok 60zł szt. Co do wymiany amortyzatorów...hmmm warto wymieniać jak auto skacze z jednej strony na drugą i jest przesadnie miekkie. Sama wymiana to śmiech na sali.

zdradźcie mi tajemnice jak wy kupujecie tak tanio części??? ja między świętami wymieniałem sobie przednie zawieszenie (sprężyny, amortyzatory i górne mocowania) z czego amortyzatory kosztowały mnie 100zł szt. sprężyny 90zł szt. i mocowania po 50zł szt. razem z robota wyszło 660zł. I powiedzcie jak tu się nie wkur... skoro wy piszecie że kupujecie o połowę taniej. A obleciałem wszystkie sklepy w Mińsku i kupowałem tylko tam gdzie jest najtaniej.

Cytat:
2010-01-04 17:59:11, lajzak90 pisze:
zdradźcie mi tajemnice jak wy kupujecie tak tanio części???

nullallegro.pl przecie to najprostsze pod słońcem!

no jesio pomaga

google.pl

jeszcze niedawno można było polecić InterCars...ale się chłopaczkom w łbach poprzewracało !-ceny od pewnego czasu mają absurdalnie wysokie!

Cytat:
2010-01-04 18:27:32, bogdan1 pisze:
nullallegro.pl przecie to najprostsze pod słońcem! no jesio pomaga google.pl jeszcze niedawno można było polecić InterCars...ale się chłopaczkom w łbach poprzewracało !-ceny od pewnego czasu mają absurdalnie wysokie!

szczerzę mówiąc to nie mam zaufania do tego całego allegro, a co do googli to szukałem, ale ceny były podobne jak w normalnych sklepach.