Omega A pick up???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam fotek omegi A w wersji pick up.istniała wogole taka?? naszą stronkę już przeszukałem goglówkę takżeznalazłem holdena ale to B.może ktoś bedzie tak dobry i mnie poratuje jakimś lineczkiem.szukam konkretnego pomysłu bo mi wyobrażni brakuje ....

lineczek

ale to nie typowa Apomóżcie!!!!!bo nie wiem jak szlifierke mam ustawić......może chociaz jakiś mały szkic

pora odświeżyc kotleta,granatowa na warsztacie(omega A 3,0 24V kombi) !!w miare postępu prac bede starał sie dołączyć fotki.oczekuje komentarzy,porad, wskazówek,wywodów,doktoratów i pytań (negatywne podejście mile widziane) na razie omeśka ma rozebrany Tył do zera,blacharz kreśli coś na zdjeciach które mu dostarczyłem,żeby póżniej nie było kłopocików jak za dużo wytnie w realujak na razie widziałem tylko Senatora przerobionego na pick-up na niemieckiej stronie.może omeśka bedzie pierwsza w Europie?

..Przyznam ze pomysl ciekawy i odważny. jak zamierzasz rozwiazac problem sztywnosci konstrukcji jaka daje dach?

problem sztywności,.Rozważam dwie możliwości kratownica oraz rury niklowane takie jak w dużych pick-upach typu nissan nawarra czyli rura poprzeczna za pasażerką i po dwie rury łaczące sie z tą pierwszą -odciągi, przytwierdzone na końcu skrzyni ładunkowej,zresztą zaspawane drzwi tylne już zwiekszają w dużym stopniu sztywność.

1.Co z tylną osią? Zawiasy w górę? Podwójne koła?
2.Paka zamknięta czy uchylna klapa? - masz pomysł na wizualizację całego tyłu?
3.Co z tylną szybą w kabinie? Będzie czy będziesz wieszał strzelby i karabinki na ślepej blasze?
4.Przewidujesz tylne mikro-siedziska w kabinie? Jeśli tak co z fotelami a'la maluch?
5. Czy będziesz się trzymał gabarytowo w obrysie aktualnej budy czy paka będzie szersza.

Może ktoś zdolny opracował by Virtuala?

tylna oś wleczona z wachaczami standard omegi,zakładam 16,tki 9 calowe na tył {od razu mam pytanie jaki jest maxymalny rozmiar opon na 9 calowe felgi????? bo chce jej z tyłu rozciągnąć błotniki} jak na razie nadkole z tyłu takie jak w senatorze,klapa z tyłu uchylna do dołu zrobiona z połowy orginalej klapy z kombi,oczywiście druga połowa z szyba wędruje za tylne fotele jako zaślepka pasażerki.fotele w środku tylko dwa.

a co do Virtuala bardzo chętnie gdyby ktoś miał ochote
,niestey nie mam możliwości....

Cytat:
od razu mam pytanie jaki jest maxymalny rozmiar opon na 9 calowe felgi?

Na pewno nie zakładaj szerszych niż 265, moim zdaniem przy felgach 16" najrozsądniej będzie założyć 255/50

Cytat:
tylna oś wleczona

Jak? Chcesz przerobić furę na przednionapędowca!?

immo nie łap mnie za słówkawiesz jak wygląda standard w Aa co do wymiarów to wielkie dzięki szukam już opon.

całkeim ambitne zamierzenie.
co do linków, kiedyś wrzucałem to w "wypatrzone..."
takiej nie rób !!!

hehehehehna bank nie bedzie takaa co do środka....środek czarne skórzane fotele i jasno beżowa reszta dawca- senator B {troche zainspirowała mnie DUŻA bryka jednego z Weteranów jeśli chodzi o stylizacje wnętrza}

Cytat:
2006-08-21 14:08:47, marek281 pisze:
...{od razu mam pytanie jaki jest maxymalny rozmiar opon na 9 calowe felgi????? bo chce jej z tyłu rozciągnąć błotniki} ...

Jak Immo napisał - 255 spokojnie (sprawdzone ), 265 chyba już za duże.
A rury od Senia też będą?

Spiesz się chłopaku cobyś na zlot zdążył

na zlot dam rade ale chyba XX rury, z senatora bedą bo sie jeden z weteranów ich wyrzekł,ale też i silnik z senia jest,także wspomniany wcześniej weteran znowu bedzie psioczył na gaz w swoim aucie

kupiłem felgi
fele

Przyjedź do mnie, dam ci na PLAZIE potrenować z tym flexem, ewentualnie mam jeszcze jedno kombi do pocięcia jakbyś PLAZĘ popsuł.

Cytat:
2006-08-22 21:49:02, Mariosomegos pisze:
Przyjedź do mnie, dam ci na PLAZIE potrenować z tym flexem, ewentualnie mam jeszcze jedno kombi do pocięcia jakbyś PLAZĘ popsuł.

Marios od ciebie to później ciężko wyjechać

Cytat:
2006-08-22 21:56:19, robert1x pisze:
Marios od ciebie to później ciężko wyjechać

zwłaszcza jak sie siedzi obok
ale za to przynajmniej nie wbijałem gwozdzi czółkiem