Amortyzatory do RAV 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Czy amortyzatory MONROE D0009 beda pasowac do RAV4 rok 1997,SXA 11, 5drzwi, opony 215/65R16,silnik 2,0 16v benz.jedyny dostepny . Moze ktos mi to sprawdzic, bede dozgonnie wdzieczny.

Z katalogu IC wynika, że tak, ponieważ jest zaznaczone "nie dla 235/60/16", jednak nie polegałbym tylko na tym.

Jeśli możesz, podrzuć mi na PW VIN, spróbuję pogrzebać w specyfikacjach, jednak nie chciałbym być odpowiedzialny za ewentualne niekompatybilności.

Już mam odpowiez (dzięki koledze Perzan-przy okazji dzięki) oryginał to 48510-49025 a zamienniki 48510(lub520 prawy)49026. Czyli monroe D0009 ma pasować.Ale może będzie tańsza opcja bo 48510-49025 to są wymienne wkłady -muszę tylko sprawdzić czy na 100% mam właśnie tą opcje. A przy okacji czy razem z amortyzatorami wymieniacie też odboje i osłony. Pytam dlatego że swego czasu koledze odmówiono uznania reklamacji bo razem z amortyzatorami nie wymienił odbojników i osłon -chcieli paragon lub fakturę(tak jakby zakup osłony potwierdzał jej montaż). ja osobiscie wymieniałem przy poprzednich samochodach przynajmniej osłony -bo odbojniki "oryginalne" były często dużo lepsze od tzw.zamienników

[ wiadomość edytowana przez: janusz35 dnia 2011-01-12 16:36:48 ]

Ja wymieniam, jeśli się kwalifikują. A robię sam, więc w ten sposób rezygnuję dobrowolnie z gwarancji. Jak Ci się amory wysypią, to producent/dystrybutor i tak znajdzie milion powodów, żeby Ci jej nie uznać, chociażby "bo samochód jeździł po dziurawych drogach".

Poza tym na naszych drogach to pasowałoby co rok/50kkm generalkę zawiasu