Szyba czołowa - kleić czy wymieniac ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zauwazylem ze tuz przed moim "nosem" narazie tylko z zewnatrz zauwazylem slad po kamyczku tj mala dziura (moze z 5mm srednicy) uszkodzone jest tylko zewnetrzne poszycie ale pod palcem "kruszy" sie. Nie wiem czy probowac to kleic? oczywiscie u szklarzy ale czy ktos sie orientuje ile oni cenia "zaklejanie" tego typu uszkodzen? Narazie nie bede wymieniac ale jesli pojdzie dalej i zrobi sie pajaczek (narazie nie ma) to pewnie bedzie wymiana.

na hubal dobrzańskiego jest facet który robi takie rzeczy za 80 zł, rób to jak najszybciej

Jakby co to polecam sklep AUTO GALERI BADUM w Jasienicy.Kupiłem tam Pilkinktona atermiczna z paskiem coś ok.220 nie pamiętam już dokładnie.To numer do nich 338153417

wiec pewnie w poniedzialek podjade sie dowiedziec szegolow na hubala, do clio wklejalem tam kiedys szybe i bylem zadowolony

kleić a jak nic nie pomoże wymiana - Next Gliwice

5 mm. średnicy, to jest DUŻA dziura - porządny fachowiec nie powinien się brać za klejenie czegoś takiego.

Na Braci Mieroszewskich obok Stacji Kontroli Pojazdów przy stacji BP otworzyli Sosnowiecki oddział JaanAutoglas
Tam Ci to zakleją
Nie czekaj na pajączka bo może nie wyskoczyć, a przy rutynowej kontroli stracisz dowód
Podjedź do nich i niech Ci wycenią, później możesz jechać na Hubala (jakieś 100m od domu weselnego i ok. 40m od baru Sarmata) i porównasz ceny

Cytat:
2009-06-06 10:24:31, krzychu_ch pisze:
Nie czekaj na pajączka bo może nie wyskoczyć, a przy rutynowej kontroli stracisz dowód

Ty go tak nie strasz. Nie "straci dowód", a dowód zmieni chwilowo posiadacza. Zmieni szybę i odzyska dowód.

jesli 5 mm to bym kleił

Moim zdaniem, jeśli nową szybę da się wstawić za ok.200-250zł , totalnie bez sensu jest wywalać np.80-100zł za naprawę
( która w dodatku nie jest w stanie zapewnić "fabrycznej jakości" widzenia ...oraz trwałości )

Nie zastanawiałbym się ani minuty!
.....oferta napraw szyby ma jakiś tam sens w przypadku gdy ta kosztuje np. 500-800zł i więcej...bo to wtedy 10% kosztów /albo i 3 /

adamesce...zamontuj sobie NOWĄ szybę...zapewniam Cię , że taką decyzję docenisz bardzo, bardzo szybko

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-06-06 13:05:51 ]

wlasnie bede musial w poniedzialek pojechac sie dowiedziec bo zdaje sie ze wymiana bedzie chyba najlepsza bo moja szyba moze i tego nie widac ale jest porysowana troche od zewnatrz bo strasznie rozprasza swiatlo aut jadacych z naprzeciwka

Ma ktoś może jakieś adresy w Warszawie ??? Żeby nie było drogo
Mój kamyczek ma może z 1 mm ale już widzę jego uśmiech. Jest powieszchowny ale zacznie iść.
Chętnie bym to zrobił zamiast wymieniać droższym kosztem szybę.