Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2012-05-04 15:46:51 Witajcie,
Wybiły mi się końcówki od strony kół w tym wahaczu. Wahacz odpowiedzialny jest głównie za ustawienie zbieżności z tyłu. Cały nowy wahacz z Lemfordera kosztuje około 200pln, czyli 200x2=400 - trochę drogo... Czy ktoś już to przerabiał? Czy pasuje jakaś końcówka z innego samochodu? W tej końcówce jest gwint wewnętrzny i chyba lewy, chociaż jeszcze sprawdzę, bo może będzie szczęście i będzie prawy, a w tej na drugim końcu lewy. Znalazłem końcówkę z gwintem wewnętrznym od Chryslera Voyagera, ale nie mogę znaleźć danych na temat średnicy i skoku gwintu. Pozostaje jeszcze temat wymiarów stożka, bo on też musi być zgodny. Proszę o info, jeśli ktoś już z tym walczył. Pozdrawiam Wojtek [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2012-05-04 16:40:40 ] |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2012-05-05 00:45:03 czy chodzi ci o cos takiego click ??
mysle ze nie warto kombinowac, patrzac na ceny na allegro mozna kupic urzywane w dobrym stanie juz od 39pln szt. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2012-05-08 18:43:01 Tak, o to chodzi. Używek w takich miejscach, to ja nie montuję... poza tym wątpię, żeby coś, co ma ponad 10 lat było w dobrym stanie...
Rozruszać regulację to dla mnie nie problem, mam palnik i wszystkie potrzebne rzeczy, a zaoszczędzone 200 zeta to dla mnie dzisiaj spora kwota, inaczej nie poruszałbym tematu.
|