PROBLEM Z RADIEM LEXUS IS 220D 2006R

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM MAM TAKI PROBLEM Z ORGINALNYM RADIEM W LEXUSIE PEWNEGO DNIA PRZESTALO GRAC CZYLI NIE BYLO GLOSU W GLOSNIKACH WSZYSTKO INNE DZIALA SPRAWDZILEM WSZYSTKIE BEZPIECZNIKI RADIO WZMACNIACZ WYGLODALO NA OK POJECHALEM DO SERWISU LEXUSA KOLES POWIEDZIAL ZE TO PADL WZMACNAICZ POMYSLALEM OK KUPILEM UZYWANY ZALOZYLEM DZIALA WSZYSTKO OK SUPER ALE PRZEZ TYDZIEN I ZNOW TEN SAM PROBLEM WSZYSTKO DZIALA NIE MA GLOSU JEST TAK CZASEM ZE ODEPNE GO ZA CHWILE PODEPNE I WLACZY SIE DZIALA GLOSNIKI GRAJA ALE JAK TYLKO WYLACZE RADIO I CHCE WLACZYC SPOWROTEM GLOSNIKI JUZ NIE GRAJA TYLKO CZASEM JAK ODEPNE I PODEPNE SPOWROTEM WZMACNIACZ TO GRA A TEM PIERWSZY ZMACNIACZ TEZ JEST DOBRY BO NA NIM TEZ SIE WLACZA I GRA CZASAMI.GDZIE JEST PROBLEM NIE WIEM.MAM ZESTAW GLOSNOMOWIACY I ODLACZAL GLOSNIKI JAK ROZMAWIALEM TERAZ JAK CZASEM RADIO GRA TO NIE WYLACZA MI GLOSNIKOW TO TEZ DZIWNE ODLACZYLEM CENTRALKE OD GLOSNOMOWIACEGO I TEZ NIC NIE WIEM JUZ GDZIE SZUKAC POMOCY!!!!

Po pierwsze musisz wcisnac taki klawisz po lewej stronie klawiatury z napisem caps lock az dioda po prawej zgasnie.
Chyba ze te duze czcionki maja podkreslic range problemu i nadac dramaturgie calej opowiesci.
Co sie tyczy radia to kazdy wzmachol ma tzw zabezpieczenie przed przeciazeniem koncowki mocy , i gdy koncowki sie grzeja to wylacza jej zasilanie aby sie nie uwedzily.
Posprawdzaj zatem czy wszystkie glosniki maja stosowna rezystancje i czy nie sa zwarte do masy.W audio samochodowym typowa rezystancja jest 4ohm.
Zacznij od glosnikow tylnej polki , w sedanie najczesciej niema obudowy od spodu i latwo wkladajac wysoki bagaz uszkodzic przylacze glosnikow lub docisnac plecionke do kosza glosnika ktory jest zmasowany.Nie pamietam czy w tym Lexie sa obudowy czy niema.Podobnie glosniki drzwiowe moga byc zalane woda zwlaszcza gdy blacharze costam lakierowali.
Po pierwsze jezeli masz dokladany zestaw glosnomowiacy to trzeba wypiac przelacznice na probe ...wypinanie samej centralki nie pomoze.
Czy ktoras z powyzszych rzeczy zostala sprawdzona??

jeszcze tego nie sprawdzalem,sprawdze dam znac narazie dzieki za podpowiedz
a gdzie jest ta przelacznica?

[ wiadomość edytowana przez: md7806 dnia 2012-12-10 12:08:37 ]