Jakie oponki na zimę polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, poszukuję jakichś dobrych ale i za rozsądną cenę opon do 2107 na zimę. Polecacie jakieś konkretne modele? Dębica Frigo odpada bo mam w uniaczu to ślizgają się. W Octavii mam Bridgestone'y ale też w porównaniu do Pirelli z poprzedniego samochodu dają wiele do życzenia.

Pozdrawiam !

ja jezdze od lat różnymi autami na Uniroyalach: na letnich Rain Expert a w zimie na Rain Tyre i zdecdowanie polecam.

A ja polecam Michelin Alpin. Jeżeli tego będzie mało, no to opony z kolcami.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2013-09-20 15:14:34, SzokoLada pisze:
A ja polecam Michelin Alpin. Jeżeli tego będzie mało, no to opony z kolcami.

Jasne, ale kolega pytał o oponki w rozsądnej cenie. A Uniroyale przy umiarkowanej cenie sa naprawde OK, zresztą popatrz na rankingi.

Ja mimo wszystko uważam, że dębica frigo jest bardzo dobrą oponą i w swojej klasie cenowej nie odbiega od konkurencji, a nawet w najcięższych śnieżnych warunkach okazuje się od niej lepsza. Jeśli jednak za żadne skarby kolega nie chce dębicy to może:
- Barum Polaris 3 ( miałem, gorsza na śniegu od Dębicy, ale trochę lepsza na mokrym, ale za to dość głośne)
- Sava Eskimo s3 ( lepsza na śnieg od Barum, na mokrym oki)

Jeśli chcesz zapłacić trochę więcej to ja osobiście bardzo poleca:
- Goodyear Ultra Grip 8 (ja w seacie leonie mam 7+ i jestem bardzo zadowolony. Poprzednio jeździłem na Barum i w porównaniu z nimi na mokrej jezdni goodyear-y dają dużo większą pewność. Na śniegu spisuje się również bardzo dobrze. Jestem przekonany, że kolejne opony zimowe również będą marki Goodyear )

[ wiadomość edytowana przez: Bartek2106 dnia 2013-09-20 22:01:32 ]

Z jednej strony to dobrze, że mamy wolny rynek, ale z drugiej to taki wybór, że nie wiadomo będzie na co się zdecydować. Najważniejsze bezpieczeństwo, czyli droga hamowania a potem paliwo-oszczędność opony. Albo wezmę te Uniroyal'e albo Michelin'y.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi

Z jednej strony to dobrze, że mamy wolny rynek, ale z drugiej to taki wybór, że nie wiadomo będzie na co się zdecydować. Najważniejsze bezpieczeństwo, czyli droga hamowania a potem paliwo-oszczędność opony. Albo wezmę te Uniroyal'e albo Michelin'y.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi