Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaindox TOYOTA DRIVER yaris Kraków | 2006-02-02 10:02:05 sprawdz tu: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=31006&c=18&f=23&orderby=asc&start=0
W małopolsce polecają serwis sikory pod Tarnowem (www.sikoraserwis.pl) |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-02 11:50:25 No wlasnie moze mi ktos powie
Bo ja do tej pory nie znalazlem takiego warsztatu, na razie prubuje jeden na wiosne jak potwierdza ze sa dobrzy to o nich napisze
Ci ktorzy sa zadowoleni niech tam jezdzą Wlanie tak mi przyszlo na mysl ze kurde balans nie wiem jeszcze gdzie jechac w razie ubytkow mojego oszklenia, moze ktos zna taki punkt gdzie serwuisuja elementy oszklenia w Krakowie ? |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2006-02-02 16:23:51
Nie dziwi cię ta mała ilość wpisów . Najlepszy w Krakowie jest Sikora w Tarnowie . Podobno. Jak znajdziesz daj znać. W Krakowie najlepiej dla Toyot żeby się nie psuły. Pozdrawiam |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2006-02-02 16:30:21
Na Zakopiańskiej jakieś 200m za wiaduktem w Opatkowicach w stronę Krakowa po prawej jest tanio ( prawie naprzeciw Nowaka ). Marco Polo na Przewóz zdaje się. Tam przewaznie drożej. Pozdrawiam |
kaindox TOYOTA DRIVER yaris Kraków | 2006-02-05 10:07:11 Jesli tak Ci zalezy na tym, zeby to było w samym Krakowie to sprawdz sobie warsztat na ul. Klasztornej 12 (huta). Na potwierdzenie:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=31006&c=18&f=23&orderby=asc&start=40 |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-02-05 14:10:31
Z tego co słyszałem, przenieśli się z Klasztornej na Heltmana, ale nie mam pojecia w którym miejscu. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-05 16:56:06 Co do klasztornej to nie slyszalem dobrego zdania...niestety..
Tak sie zastanawiam jakie pytanie, krotki tescik zadac komus komu trzeba zostawic toyote w celu zweryfikowania jego wiedzy praktycznej przed powiezeniem jakiejs roboty z autkiem ... A moze ktos przerabial GLADYSK-a na bora komorowskiego, kiedys handlowali czesciami do mazdy i chyba serwisowali te auta o ile mnie pamiec nie myli moze tam by sie cos znali ? |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-02-05 19:36:44 Witam,
Zależy jak wiekowe jest twoje autko. Ja od 3 lat prawie robie wszystkie naprawy u znajomego mechanika , który że tak powiem obsługuje wszystko co ma cztery kółka. Ważne jest żeby był uczciwy i nie robił nas w balona no i znał się na mechanice. Typowe sprawy typu rozrząd, hamulce, przekładnie , rozruszniki, alternatory, zawieszenie - no w każdym razie sporo tego było. Wszystko zrobione na cacy jak w ASO z tym że w ASO niektórych rzeczy po prostu nie są w stanie naprawić (tylko wymienić na nowe oczywiście). Pewnych rzeczy na pewno nie zrobi typu sprawy silnikowe poważne czy zwiazane z jakąś zaawansowaną elektroniką , ale jak nie zrobi to ci powie wprost. Stawianie sprawy w ten sposób że szukamy serwisu tylko od " japończyków" jest bez sensu i naraża nas na dodatkowe koszty, po prostu trzeba szukać mechanika z prawdziwego zdarzenia , a nie "cycków" po szkole co będą się szkolić na naszym samochodzie. Namiary moge podać na 012 4231934 na ul . Garbarskiej . Pozdrawiam. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-07 12:20:26 Najlepiej zadzwonic do jakiegos serwisu i zapytac czy ustawiaja zawory ew. czy trzeba to robic na cieplym czy zimnym silniku, mozna sie dowiedziec wiele przekomicznych rzeczy wogole nie zwiazancyh z instrukcja serwisowania toyoty.
Dobra moze ktos powie z krakusow gdzie albo czy wogole regulowal zawory |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2006-02-08 10:38:21
Kiedyś w zamierzchłej przeszłości (ok. 6 lat temu, zaraz po zakupie) - u Sowiera. Na razie nie wymagają regulacji. I chwała Bogu !
Gładyska przerabialiśmy swego czasu po zukupie Rovera. Chcieliśmy mu zrobić przegląd instalalacji elektrycznej przed zimą, a ponieważ w Roverze prawie cała tzw. "elektryka" jest od Boscha, a Gładysek jest ASO Boscha - pojechaliśmy do niego. Skończyło sie to niestety fatalnie: spalili alternator i zap...li bezpiecznik. I to był koniec korzystania z ich usług.
Chyba rzeczywiści już nie ma na Klasztornej warsztatu. Jutro będę tamtędy jechała, to sprawdzę. Jak już o warsztatach mowa, odkryłam przez przypadek i całkiem niedaleko fimę pt: "Centrum samochodów francuskich, japońskich i koreańskich", ul.Makuszyńskiego 5, tel.: 644-94-56. Ja na razie nie muszę tam jechać, ale jak ktoś jest w potrzebie, to może warto spróbować ? A może już ktoś tam był i coś wie ? Pozdrowienia |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-08 12:33:55 Dowiedzialem sie wczoraj ze na kosciuszkowcow (to jest gdzies na przeciwko cerfura na zakopiance) jest firma ktora zajmuje sie skrzyniami glownie amerykanskimi i japonskimi, wyjecie-rozebranie na kawalki i zalozenie skrzyni 500zl
Podwoziowke, hamulce, sprzegla polosie daja rade chlopaki z PIMAG-u nie drogo i w sumie w porzadku i tam mozna do nich jechac Gorzej z jakimis silnikowcami tu to puste pole moze ktos cos wniesie w ten obszar ? Tam na klasztornej jest jakis punkt regeneracji czesci jak babciu bedziesz przejezdzac luknij na numerki tel. to jest zaraz przed tym rondkiem po prawej strony jadac od huty. |
cesar TOYOTA DRIVER corolla E11 małopolska | 2006-02-08 23:12:46 Mi znajomy polecił firme AutoServic, Kraków ul.Fiołkowa 21. Tel. 411-09-42. Naprawiaja tam wszystkie samochody, również amerykańskie i japońskie. Robią silniki, skrzynie - wszystko. Mechanicy podchodzą z sercem do każdego naprawianago pojazdu.
Ja jeszcze nic tam nie naprawiałem ale z pewnością gdy nadejdzie czas skorzystam bo ceny w ASO mnie przerażają. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2006-02-09 09:58:40
Niestety nie jechałam dzisiaj Kasztorną, bo Tośce wczoraj wieczorem poważnie naruszyli kuper (właśnie na tym p...m rondku)i miałam rano inne sprawy do załatwienia. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-09 10:35:46 Ja bym dal nobla projektantowi tego rondka jak i rondka w niepolomicach przy wjezdzie, ystarczy zobaczyc co sie dzieje z naczepami i ciagnikami siodlowymi ktore robia manewry na tym czyms
Poza tym widze ze zaczynaja juz latac kawalki asfaltu, chyba z roku na rok jest coraz gorzej... Ale do rzeczy pozwolilem sobie zadzwonic do serwisu na makuszynskiego i powiem ze odnioslem pozytywne wrazenie, przynajmniej od razu mi powiedzieli ze w moim silniku zawory reguluje sie na zimnym silniku i z plytkami ew. tez nie ma problemu a nie jak to bywa "a tam panie sa hydrauliczne...albo ...to nie ma znaczenia wazne jakie sa luzy..." Mam na wiosne do roboty sitenblocki i uszczelnienie michy olejowej, moze podjade do nich. Poza tym korzystaja z najlepszych szligierzy w Krakowie czyli z Auto-szlifu u Sikorskich. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2006-02-09 10:47:41
Rondko w Niepołomicach tubylcy nazywają "Rondem Kracika". Dla niewtajemniczonych - Kracik Stanisław jest burmistrzem. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-02-11 23:04:48
Regulował. Nawet ze 2 razy Pozdro. |
cesar TOYOTA DRIVER corolla E11 małopolska | 2006-02-12 12:30:30 Dowiedziałem się na czacie,że w Krakowie na ul.Rakowickiej 9 jest zakład mechaniki pojazdowej specjalizujący sie w naprawie Toyoty.
Z uwagi na powyższe zaczełem grzebać w internecie i wszyszło, że specjalizują się i naprawiają wszystkie samochody? Czy oni są dobrzy? Servis nazywa się Q-SERVICE. Jeśli ktoś tam był ze swoją Toyotką proszę o relację i pozdrawiam. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-02-12 18:47:30
sam jak smiem twierdzic ? |