Czy we wrocku jest ktoś z 2103??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i czy mógłbym popatrzeć na silnik oryginalny i instalację elektryczną??

Witam
sprawdziłem na liscie klubowiczów, niestey nie ma we Wrocku, w klubie takiego auta. Na ślasku są zbliżone 2106, najbliższą chyba klubowa 2103 ma Paweł Kraków, auto o tyle cenne że bardzo zblizone do oryginału, z pewnoscia odpowie Ci na wszelkie pytania

Rogacek - jak będe w e Wrocłąwiu dam CI znać - chętnie zopbaczę Twoją trójkę
Ale pytaj o coi chcesz - no i dodatkowo daję ci link do znakomitej strony ze schematami wszystkich podzespołów każdego modelu Łady
www.katalog.bos.ru
Paweł

mam problem z kablami stacyjki. który ma gdzie trafić. są w kolorach ale nie mam opisanych wtyków. po za tym pod maską są miejsca na przekaźniki i mam do nich kabelki ale nie wiem który do czego. niestety bałagan panuje w instalacji. pod deską rozdzielczą też jest coś rozłączone.

To może przydałby ci sie schemat elektryczny 2103 - panowie mamy coś takiego dla rogacka? Może od 2106 wystarczy.

Schematy ład

schemat mam ale nic z tego nie wynika. na miejscu nie ma niestety elektryka samochodowego a ja sam mam problemy z podłączeniem

Qrna Rogacek - jutro zejdę do auta i rozkręcę stacyjkę - mam co prawda nową przed sobą , ale u mnie styki są opisane
tak :
30 - pod tą cyfrą jest jeszcze kreska (na samym dole stacxyjki jesli blokada jest rónież na dole) i potem zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara):
15
Potem znowu 30(ale bez kreski)
i potem dwa z oznaczeniem INT(jakby połączone ze sobą)
i jeszcze jeden - bez oznaczenia

Masz tui jesze ten schemat z kolorami przewodów może coś pomoże:

zapłon 2103/2106

nie wiem czy dobrze widzę ale :

30/1 kolor pomarańczowy na alternator

15 czarny na regulator napięcia

30 różowy lub czerwony na jakiś przekaźnik

na schemacie jest jeszcze 50

wiem że jeszcze jeden brązowy przychodzi z akku.

jeżeli wytrzymasz do jutra to postaram się zrobić dla ciebie zdjęcia stacyjki i przekaźników pod maską tak żeby było widać kolory przewodów natomiast jeśli chodzi o kable pod zegarami to raczej tam nie powinno być wielkich kłopotów bo wszędzie są kostki i raczej rzadko pasują gdzieś, gdzie nie powinny być

oki poczekam. pod zegarami sobie poradziłem. gorzej ze stacyjką.
udało mi się uruchomić dzić silnik. po 3 latach stania. ale aparat dalej nie działa prawidłowo. chyba jednak kupię nowy jeśłi gdzieś taki dostanę

tylko jakiś adres e-mali podaj bo już mam gotowego do wysłania ze zdjęciami i opisami ale nie mam gdzie wysłać a na skrzynkę klubową zdjęcia z dysku nie pujdą

rogacek@plusnet.pl

właśnie wysyłam a że używam modemu to troche to potwa bo jest kilka fotek

no problem. jestem cierpliwy.

spoko już się dawno wysłało , doszło?

A ja przez przypadek wiem gdzie stoi 2103 - tylko nie wiem jak się do niej dobrać.

A tak z innej beczki - czy do takiej Ładnej da rady wsadzić 2.0 IE z Argenty ??

ot jeszcze do kompletu mam opis wyjść stacyjki którą miałem dziś przyjemność wymieniać bo się kostka rozsypała i już nie chciał rozrusznik kręcić:
50-czerwony
30-różowy
15-niebiewski z czarnymi kropkami
30/1-brązowy
int-czarny