Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-12-01 23:02:18 Mozna zamontowac wspomaganie |
PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-12-02 00:29:54 do szczykawki ok 10ccm nalej oleju silnikowego. zaluz igle ok 0.6mm i przebijajac sie przez gumowe oslonki nalej po takiej szczykawce do wszystkich galek.powinno pomoc.
moj ojciec ma poloneza i u niego kierownica lekko sie kreci. a powiedz czy np podczas zawracania musisz odkrecac kierownice z powrotem czy sama wraca do polozania na wprost. bo jezeli nie wraca sama to ktos mugl grzebac w przekladni i za bardzo skasowal luz. wtedy musisz jechac do serwisu bo to jest niebezpieczne. |
anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2003-12-02 09:19:37 Witam Kolege z Białegostoku.
I na wstepie zapraszam na spot FSO AK 20 grudnia 2003 o godzinie 11.00 Lotnisko Krywlany Plac Giełdy Samochodowej. I mam pytanko odnosnie tego Poloneza. CZy przypadkiem nie jest to zielony matalik z częsciowym Ospojlerowaniem Orikari? I kubelkami a rejestracja z BSK????? |
konioo Lublin | 2003-12-02 09:29:59 A z jakiego samochodu sie przesiadłeś na tego poloneza? |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-12-02 09:57:07 Kolega przesiadl sie z: Espero 1.5 GLX + gas |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-12-02 10:19:24 Witaj
No w Poldolotach naszych kochanych kierownica chodzi jak chodzi ja ostatnio uzupelnilem olej w przekladni i jest o niebo lepiej. Dodatkowo sprawdz cisnienie w przednich kolach bo to tez ma duze znaczenie. No i niestety - albo zamontujeszc wspomaganie albo hantelki )))) Pozdrawiam |
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-12-02 11:17:48 Jak ja tak miałem to mechanior regulował luz na przekładni ale jak to nie wiem ale zrobiło się naprawdę dużo lepiej ale nie można przesadzić. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-12-02 11:39:08 Petersen:
gratulacje, dokonales wlasciwego wyboru - Rover w Polonezie to jest to. Jezeli jeszcze masz egzemplarz z konca roku to juz rewelacja Do Rovera mozna zalozyc wspomaganie, ale jest troche z tym kombinowania. Byly juz watki to opisujace. Pozdrawiam Adamus |
Petersen Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-12-02 19:38:25 Dziekuje bardzo za wszelkie podpowiedzi-powiem tak : auto jest z konca 95r, bylo serwisowane w ASO-mam cala historie samochodu, kazdy najmniejszy swistek na wszystko.Co do kierownicy-jezdzilem polonezami ale w moim naprawde ciezko chodzi kierownica, ale sama oczywiscie wraca po skrecie, pojde za Waszymi wskazowkami i szykawka powciskam oleju, poza tym doleje do przekladni oleju.
Z Espero sie nie przesiadlem, mam oba Kiedys mialem watpliwosci Espero 1.5 VS. Polonez 1.4-teraz wiem ze albo beda szly łeb w łeb albo Espero zostanie w tyle.To by było na tyle, jakbym mial jakies pytanie to mam nadzieje ze mi pomozecie Na zlocie Białostockim mysle ze bede-pozdrawiam wszystkich |