Wawa- fotoradary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyczytałem, że w stolycy przybędzie podobno 40 nowych fotoradarów...
Będziemy się teraz czuli jak aktorzy w Holywood wietrząc zęby do wszechobecnych kamer, powodując jeszcze więcej wypadków.
Będziemy cały czas omiatani falami radarów (czy to aby nie groźne... może można wystąpić o jakieś odszkodowannie...).
To rozumiem, ze 40 dodatkowych załóg będzie tego pilnować i nie będzie miało czasu na inne swoje zadania. Jak dodac do tego wezwania do porysowanych zderzaków, to okaże się, ze etatów im nie starczy. Jak będą się zajmować tymitamrzeczami, to nie będą mieli czasu na "zwykłe" radarowanie (takie z ręki) i nie będą mieć dodatkowych przychodów z łapówek, zaś ("radarowani" automatycznie i tak zapłacą mandaty).
Jak nie będą mieli łapówek, to zmniejszą swoje zakupy konsumpcyjne i spadnie popyt na lokalnym rynku i zmniejszy się wzrost gospodarczy, pogorszą się wskaźniki makroekonomiczne. Polska stanie się mniej wiarygodna finansowo na arenie międzynarodowej i wzrosną nam stopy (kredytowe na ten przykład).
Jak nie będą mieli łapówek, to częśc z policyjnych rodzin będzie korzystać z opieki społecznej, czyli pieniędzy podatników. Wtedy zabraknie funduszy na dofinansowanie kultury. A ja lubię kulturę (bo jestem qlturalny raczej facet). Zabraknie funduszy na opiekę zdrowotną (a ja lubie być zdrowym i chcę pozostać w stanie żywym jeszcze przez jakiś czas). Może zabraknąć kasy na wielerzeczy (a ja lubię wielerzeczy). Więc... APELUJĘ DO WŁADZ O ZANIECHANIE TEGO ZAKUPU

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-01-15 10:47:54 ]

Haha, no faktycznie reakcja lancuchowa Moze zaczniemy zbierac podpisy...

Piękny wywód Mariusznia!!! Powinienes wystartować w wyborach na prezydenta!!!!!

Dobrze godo
Dać Mu "soczku"

PS
dodam służba zdrowia JUŻ nie ma kasy(akle ma za to wieeeeeelki bałagan u siebie z ZUSem włącznie).Doświadczam tego na własnej skórze . Np niech ktoś się spróbuje dostać do ortopedy w ciągu tygodnia (i nie prywatnie) OT szczyt- tylko nie wiem czego

Cytat:
2004-01-15 16:10:54, TROLL pisze:
Np niech ktoś się spróbuje dostać do ortopedy w ciągu tygodnia (i nie prywatnie)

A jeżdżąc Ładą płaskostopie i inne wady (zgiętostopie, skręceniostopie, itp.) mamy niejako wpisane w życiorys naszej prawej stopy... Ergonomią w kontekście ułożenia pedału gazu zajmował sie w AutoWaz chyba gość po chorobie Heinego-Medina . Blankiet na bezpłatną wizyte u ortopedy powinniśmy dostawać w pakiecie podstawowym przy zaqpie auta .

Cytat:
2004-01-15 15:52:19, kornat pisze:
Piękny wywód Mariusznia!!! Powinienes wystartować w wyborach na prezydenta!!!!!

biorąc pod uwagę że podobno strażnicy miejscy mają od policjantów te zabawki wypożyczać, to cały wywód o kant pupska można potłuc...

Jeeetaaaamm... Policjanci im nie pożyczą, to inna formacja... konqrencyjna.
Wasza Góralska Mość niech sobie sprawi podusię do wŁADki, coby kanciatym czteroliterowcem nie pokaleczyć tapicerki . My mamy pupska owalne i nic o nic nie ma prawa się potłuc

Mariusz, startuj na radnego stolicy!

Cytat:
2004-01-15 16:10:54, TROLL pisze:
Np niech ktoś się spróbuje dostać do ortopedy w ciągu tygodnia (i nie prywatnie) OT szczyt- tylko nie wiem czego

no w Lodzi, w mojej przychodni....
stowa dla pani z okienka i zalatwione od reki.
ja tak zalatwilem sobie na jutro okuliste, bo mi jeczmien wyskoczyl.. 30 zl. - promocja Pani z okienka mieszka w moim bloku. Jakbym chcial od razu, no to stowa.

Ze sie tak wtrace przy okazji, jesli ktorys z klubowiczow jezdzi trasa E-4 to w miejscowosci Machowa, okolo 15 km od Tarnowa w strone Rzeszowa stoi sobie fotoradarek I dziala bo coniektorym znajomym juz cos poprzychodzilo do domu. Jest tam taka tablica zco pokazuje temperature powietrza i takie tam a nad nia dwie kamerki, po jednej w kazda strone, a jest tam ograniczenie do 70 km/h Wiec koledzy noga z gazu
Dodatkowo, przed Rzeszowem miejscowosc "Świlcza" jest tez nowoustawiony fotoradarek, tam jest bodajze 50km/h, tez polecam zwolnic

Pozdr...

właśnie jak nie masz "pani z okienka" mieszkającej w twoim bloku albo innych "pleców" to jest kiepsko. Ale to chyba w każdej dziedzinie .
Przecie to P O L S K A