Toyota Corolla 1,6 GTI "90

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam serdecznie. bardzo prosze o wszelkie uwagi na temat Corollki 1,6 GTI '90. na co zwrocic uwage przy zakupie (moze w ogole sobie darowac), typowe usterki itp.. z gory dzieki.

Ja bym tam dokladnie obejrzał czy nie rdzewieje, albo raczej gdzie i jak rdzewieje, np. zwróć uwagę na blachę nad szybą przednią, progi itp.
Poza tym możliwe, że będzie brała olej (moja, choć nowsza, to bierze w cholerę i jeszcze trochę...) tylko nie wiem za bardzo jak to na szybko sprawdzić, moze badanie kompresji?

Czyzby to był jeden z moich ulubionych silniczków- 4AGE 160KM ??
Jeśli tak to nawet dla samego silniczka bym ją brał a blachy i lakier zawsze można sobie położyć

CINUCHA

Koniecznie poczytaj tego linka !!!!

Toyota Corolla 1992-97

Wiem że szukasz innego modelu/rocznika, ale ogólny zarys tematu i porady, pozostaną takie same.

Jackal, ciekawy link

"w sprzedaży były także wersje pięciodrzwiowe, bardzo przypominające wyglądem Mazdę 626 oraz kombi, ale sprzedawały się o wiele gorzej" - to zdanie mi się spodobało

Co do korozji to nie powiedziałbym, że to niemożliwe bo z tego co czytałem na forum to się jednak zdarza (właśnie często nad przednią szybą), choć ja mam u siebie może w 2 czy 3 miejscach takie małe bąbelki no i tyle...

"Popatrzmy też bardzo dokładnie na spinki i śruby kokpitu - jedyne wytłumaczenie dla śladów kontaktu z śrubokrętem to "korekta" licznika."
Tu IMO przesadzili bo wystarczy wymiana lampki podświetlenia czy montaż radia i już trzeba rozkręcać...

Najbardziej mnie zdziwił komentarz do artykułu - ktoś napisał że ma silnik 1.8 benzyna... to były takie w Corollach??

Cytat:
2004-04-06 11:44:40, Pigletto pisze:
Jackal, ciekawy link

"w sprzedaży były także wersje pięciodrzwiowe, bardzo przypominające wyglądem Mazdę 626 oraz kombi, ale sprzedawały się o wiele gorzej" - to zdanie mi się spodobało

Chyba autor nie słyszał o nazwie liftback i opisywał ją własnymi słowami

Cytat:
Najbardziej mnie zdziwił komentarz do artykułu - ktoś napisał że ma silnik 1.8 benzyna... to były takie w Corollach??

Zdaje sie że były, ale nie u nas. Może Szwajcaria??