Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-02-18 11:33:48 Skontaktuj się z Kolegą Klubowym Walus, gość z pewnością coś Ci podpowie.
Pozdrawiam Kiniusia A na marginesie skurwysyństwo rzeszy się na każdym kroku i to coraz bardziej bestialsko,,,,,ech,,,,,,,smutne, smutne. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-02-18 11:37:34 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-02-18 11:38:06 ] |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-18 11:50:20 Niestety sa upowaznieni.
Mi kiedys niezle jaja zrobili Slowacy, 5 osob do kontroli osobistej (!!!) a samochod rozebrany prawie ze na czynniki pierwsze. To jedno z tych przezyc, ktore wolalbym wymazac z pamieci |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-18 14:14:48 Na pewno jezeli maja podejrzenie ze jest cos przemycane itd. maja prawo przekopac Ci caly samochod, zrobic burdel, polamac, pociac, porozbierac co chca. Jezeli znajda cos sam sobie reperujesz. Natomiast jezeli nic nie znajda jakis ogran wyzszy powinien zwrocic pieniadze za naprawe samochodu - kiedy demoluja np. autokar jak widzielismy w Granicach. Natomiast jezeli robia tylko burdel chyba nic nie musza sprzatac... niestety |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2005-02-18 14:27:37 Znalazłem coś takiego:
http://www.polskitraker.pl/transinfo/kontrola.php3 Dziennik Ustaw: trzeba poszukać. Daj znać jak coś znajdziesz bo mnie się wydaje że w przypadku braku"wyników" poczynione szkody powinny być przez nich usunięte, ale pewności nie mam |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-19 10:13:13 Odnośnie przemytu esperalem opowiem wam taką historię:
Kupiłem sobie samochód i wszystko było cacy. Aż kiedyś ktoś wywalił mi z kopa lewe przeciwmgielne. Cały halogen do wymiany.... Pojechałem do sklepu, nabyłem halogena i pytam czy wymiana to jakiś problem a sprzedawca mów że nie, cztery śrubki i po problemie. No to OK. Biorę śruboręt, piwo i do roboty. Odkręciłem wkręty, które są w tych małych ramkach w których tkwią przeciwmgielne i... konsternacja. Ramka nie przejawia ochoty do wyjścia... Co jest., Myślę, zajrzę od spodu i... tam jest jakaś blacha... Co jest? Próbuję od strony nadkola a tu też niewyjmowalna blacha... Próby odkecania zderzaka itp spełzły oczywiście na niczym... Po jakimś czasie kiedy poziom stresu i piwa we krwi przekroczyły poziom krytyczny wyrwałem tą cholerną rakę na tzw chama. Okazało się że była dookoła usczelniona czarnym silikonem tzw dekarskim. Potem już prościzna i halkogen został wymieniony. Na jakiś czas o temacie zapomniałem, stwierdzając, że widocznie poprzedni właściciel był nadgorliwy i dlatego tą ramkę uszczelnił a zaknięcie od spodu przestrzeni pomiędzy zderzakiem a nadkolem to całkiem niezły pomysł. Nie wnikałem, czy inni tyż tak mają. Do czasu... Potem miałem dzwona. Rozbity przód. Samochód dla blacharza przygotowywał (wyjęcie silnika i wszystkiego co uszkodzone i niepotrzebne) znajomy mechanik. Kiedyś do mnie dzwoni i coś chrzani, że jakieś blachy są pogięte, ale jak chcę to je może wymienić, ale nie wie jak będzie z uszczelnieniem. Nie bardzo wiem o co mu chodzi. Przyjeżdżam więc a tu się okazuje, że: gródź nadkola od przodu normalnie jest z plastkiu, pochłaniacz par paliwa jest za zderzakiem (u mnie w komorze silnika) a od spodu nic nie ma. U mnie zaś zrobionebyły (co było widoczne dopiero po zdjęciu błotnika i zderzaków piękne, suche i doskonale uszczelnione schowki...i to z obu stron samochodu... No i sprawa uszczelnionej ramki się wyjaśniła.. A Mechanik nie był pewien czy to nie mój patent i dlatego tak dziwnie gadał przez telefon coby żeczy nie nazwać po imieniu... Sprawa jeszcze raz wróciła, kiedy chłopaki z ubezpieczalni chcieli obniżyć wartość samochodu ze względu na "niefachowo wykonane wcześniejsze naprawy blacharskie" - chodziło im oczywiście o ten wspawany schowek. To im wytłumaczyłem, że jest to schowek przemytniczy, stanowi dodatkowe wyposażenie pojazdu i - jako taki - PODNOSI wartość pojazdu a nie obniża No i tak... Czasami nasze samochody (te kupowane z drugiej ręki) mają ciekawe historie... [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-02-19 10:26:51 ] |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-19 10:54:45 no niezla historia |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-19 12:30:29 Witaj GTomek
Moja dziewczyna prawniczka nasze wątpliwości raz na zawsze rozstrzygnie. Pkt 1. Organ celny może wykonywać wszelkie czynności kontroli celnej, które uzna za stosowne według przepisów prawa celnego, w każdym miejscu znajdującym się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej Pkt 2. W szczególności 1) kontrolować dokumenty i dane handlowe, w tym także sporządzone z zastosowaniem technik elektronicznego przetwarzania danych, 2) ustalać tożsamość osób, 3) dokonywać oględzin towarów, 4) kontrolować księgowość, 5) badać towary i pobierać ich próbki, 6) przeprowadzać rewizję celną, w tym z użyciem urządzeń technicznych, 7) zatrzymywać i kontrolować środki transportu, przeszukiwać osoby i pomieszczenia. Pkt 3. Najistostniejsze teraz: . Funkcjonariusze celni mogą stosować środki przymusu bezpośredniego wobec osób niepodporządkowujących się ich poleceniom wydanym w celu realizacji zadań ustawowych. * - . Funkcjonariusze celni są uprawnieni do stosowania następujących środków przymusu bezpośredniego: 1) użycia siły fizycznej, 2) użycia indywidualnych technicznych i chemicznych środków lub urządzeń przeznaczonych do obezwładniania i konwojowania osób albo do zatrzymywania oraz unieruchamiania pojazdów mechanicznych i innych środków przewozowych. Pkt 3.1. Co do użycia siły fizycznej § 2. 1. Środki przymusu bezpośredniego, powinny być stosowane przez funkcjonariuszy celnych, w taki sposób, aby osiągnięcie podporządkowania się poleceniom wydanym na podstawie prawa albo skuteczne odparcie bezpośredniego i bezprawnego zamachu na funkcjonariusza powodowało możliwie najmniejszą dolegliwość. 2. Można stosować jednocześnie więcej niż jeden środek przymusu, jeżeli jest to konieczne do osiągnięcia podporządkowania się wydanym poleceniom albo do skutecznego odparcia bezpośredniego i bezprawnego zamachu na funkcjonariusza. Jeżeli następstwem zastosowania środka przymusu jest zranienie lub innego rodzaju zagrożenie dla życia lub zdrowia człowieka, funkcjonariusze są obowiązani udzielić poszkodowanemu pierwszej pomocy, a w razie potrzeby zapewnić pomoc lekarską. Pkt 4. Odnośnie Twojej szkody Gdy w wyniku zastosowania środka przymusu nastąpiła śmierć człowieka lub szkoda w mieniu, funkcjonariusze są obowiązani: zabezpieczyć ślady na miejscu zdarzenia i nie dopuścić osób postronnych na to miejsce; ustalić świadków zdarzenia, jeżeli jest to możliwe w zaistniałych okolicznościach; niezwłocznie powiadomić przełożonego, dyżurnego najbliższej jednostki Policji, a w przypadku działań w strefie nadgranicznej - również Straż Graniczną. To były przepisy Ich zastosowanie w Twojej sprawie, szkoda na pewno nie była zaprotokołowana wg powyzszych wskazań, - ciesz sie, że uszedłeś z życiem Jeżeli czujesz sie poszkodowanym proponuje napisać skarge na Urząd Celny w Zgorzelcu lub do Izby celnej we Wrocławiu jako jednostki nadrzędniej, a porada dla klubowiczów NIE STAWIAĆ OPORU PRZED KONTROLĄ CELNĄ BO ONI MOGĄ NAPRAWDE DUŻO Dla zainteresowanych możliwymi sposobami zastosowania przymusu bzpośredniego podczas kontroli celnej To tyle miłego dnia |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-20 08:51:12 To juz ja nie moja dzewczyna...
Wiesz oni nie maja za co przepraszac... wykonuja swoja prace i tyle. Wiem ze to jest dziwne, ale... Co do dziekuje...hmmm moze i mogliby powiedziec, ale w takiej sytuacji jak twoja to byloby moim zdaniem dziwne, dziekuja za co za bałagan ... tak juz jest |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2005-02-24 21:32:14 do kolegi pycla...
... nie lepiej nei powiem tego co chcialem... tak wiec... bez komentarza... |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-02-24 21:51:41
szczerze watpie
|
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2005-02-25 19:36:45 osobniku A-M... dzieki za wsparcie i pozdrowionka dla Warszawy... (z malym wyjatniem )
ETomek |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2005-02-26 09:34:52 Chodzi chyba o ten fragment :
Prawda?? oki zmienie na "...meskich skarpetek i damskiej bielizny(no.. to moze bym poukladal ) " A dla przykladu cos z zycia klubu :Akcja Policji I co?? nikt z wymienionych w tym watku nie byl winny i nikt nikogo nie obwinial, takie jest prawo i koniec. I dla rozkrecenia dyskusji mam jeszcze jedno pytanie. Jaka macie gwarancje ze gosc w samochodzie stojacym obok was na swiatlach nie ma pod siedzeniem gnata i czeka tylko na to zeby ktos mu droge zajechal. Inaczej mowiac pewnie nie raz braliscie udzial w jakiejs sprzeczce na drodze, chociazby po drobnej stluczce. awanturujesz sie z takim gosciem i nagle gosc idzie do swojego samochodu i zaczyna cos w nim szperac. I NIEWADOMO SAKD BIERZE SIE POLICJA, zaczynaja trzepac oba samochody i w schowku u goscia znajduja GNATA i co dalej bedziecie miec pretensje ze wam przetrzepali samochody?? Ja nie !! Raczej pojade do najblizego kosciola i dam na msze za POLICJE. Ps. kiedys jakies 3 lata temu wracalem do domu z pracy i jako ze rano mialem jakies zdjecia w poblizu mojego miejsca zamieszkania sprzet spakowalem do bagaznika i do domku. Bedac na na radzyminskiej obok statoil (wylot z wawy na bialystok) zatrzymala mnie policja i trzepanko samochodu. Nic nie pomogly tlumaczenia ze to profesjonalny sprzet Tv i przepustka prasowa firmowa i ta do sejmu, nawet logo tv na blendzie, musialem wyjac caly sprzet z bagaznika i rozstawic prawie caly plan telewizyjny na ulicy, po sprawdzeniu grzecznie spakowalem go do bagaznika i pojechalem dalej, a panowie policjanci trzepali sobie dalej samochody. Kilka lat temu na rogatkach Pruszkowa robili takie akcje co drugi dzien i nikt sie nie awanturowal. PANSTWO POLICYJNE??? BZDURA!!! Polecam obejrzenie najblizeszego "Pod napieciem" bedzie o policji i o tym ze nie zareagowala bo mysleli ze to zart, tez bedziecie miec do niej pretensje?? bo dostala zawiadomienie ze cos sie dzieje i nie przyjechala?? A jakby to byl zart i policja by przyjechala i weszla "z drzwiami" to tez byscie psy wieszali ze kretyni?? |