Problem z AWARYJNYMI !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu prześladują mnie awaryjne a konkretnie to,że włączają się samoistnie podczas jazdy i nie da się ich wyłączyć za pomocą przycisku!!! Jedynym sposobem na ich wyłączenie jest wypięcie przekaźnika,ale to z kolei powoduje brak migaczy,no a wiadomo,że bez tego za bardzo się nie da jeździć!!! Nie wiem co jest grane,ostatnio byłem u elektryka i skasował mnie 150zł za robote,a konkretnie za jakieś zwarcie,które miałem przy liczniku ale wtedy nic wspominałem mu o problemie z awaryjnymi,przez zimę nie miałem z tym problemów.W aucie posiadam 2 alarmy jeden seryjny,a drugi dodatkowy nie wiem czy może to wina któregoś z nich,a może przekaźnik jest do wymiany,a jeśli tak to jaka może być jego cena???Jeśli mieliście kiedyś podobny problem to prosiłbym o radę!!!Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW!

a czy sygnalizację włączenia/wyłączenia alarmu masz podpiętą pod awaryjne?
pozdrawiam

no raczej tak bo jak włączam czy też wyłączam alarm to migają

więc poszukaj przyczyny właśnie w owych alarmach.
pozdrawiam

no dzięki Marcin za radę,będe drążył ten temat bo coś z tym muszę zrobić

Stawiam na włącznik od awaryjnych...jesli go wyjmiesz nie beda dzialaly awaryjne a kierunkowskazy zostana

No niebardzo kierunkowskazy beda dzialaly po wyjeciu wlacznika od awarii.
Bynajmniej u mnie w 5 po jego wyjeciu nie dziala przerywacz.

Sprobuj wymienic przekaznik od awaryjnych, zobacz jak sie czuje przerywacz.
A jesli to nie pomoze wtedy grzeb w alarmie.
Wiadomo najbardziej skomplikowane na sam koniec

Pozdrawiam

Cytat:
A jesli to nie pomoze wtedy grzeb w alarmie.
Wiadomo najbardziej skomplikowane na sam koniec

co ty mówisz? jakie skomplikowane? odpinasz dwa przewody od alarmu, które biegną do przewodów od kierunków i po robocie.
pozdrawiam

W sumie podszedles Marcin do tego zbyt banalnie.
Jesli wona siedzi w alarmie, to usterke trzeba usunac a nie usunac jej obajwy
A to jest ogromna roznica!

Raczej chlopak chce pozostac przy dzialajacym alarmie.

Nie wiem jak wy, ale jak mi sie cos w aucie zesra, to to naprawiam a nie odlaczam

Cytat:
W sumie podszedles Marcin do tego zbyt banalnie.

ja mu tylko napisałem jak sprawdzić czy wina leży po stronie centralki alarmowej.
pozdrawiam

no właśnie dziś wymieniłem jeden z przekaźników,skrobło mnie to 50 zeta,na razie wszycho jest OK także myślę,że problem już mam z głowy ale nie chce zapeszać !!! Dzięki za wszystkie rady !!! Pozdrawiam!!!