Carina poduszka silnika tył 3S-FE ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.
Czy ktoś wymieniał tylnią poduszkę silnika w Carinie z 3S-FE ?
Właśnie zakończyłem walki z niepowodzeniem Wygląda mi na to, że trzeba wyjąć skrzynię, o ile nie odkręcić całej belki poprzecznej
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie ??
Pozdro.

Wiem że Kafi to robił, ale ostatnio jest bardzo zajęty i na forum nie zaglądą

A nie mozna tak (?):
-podeprzeć silnik i skrzynię,
-odkręcić belkę podłużną,
-odkręcić całe mocowanie poduszki,
-wyciągnąć starą poduszkę i na prasie założyć nową.

Może to jest jakoś nietypowo zbudowane... nie wiem. Jak będziesz miał problemy to skontaktuje się z Kafim i Ci powiem co i jak.

Pozdrawiam

Skończyłem gadać z Kafim. Bryndza na całego. Oprócz belki podłużnej trzeba przynajmniej odkręcić lewą poduszkę skrzyni, rozebrać linki od biegów i pojeździć trochę z silnikiem
To raczej nie na moje warunki
Wyrwałem belkę wzdłużną, ale to nic nie dało. Cała obudowa poduszki stoi okrakiem nad przekładnią kierowniczą, a tam jest ciasno jak cholera i nie ma jak jej wytargać
O ile wcześniej się nie rozleci całkiem, to poczekam z tematem do wymiany sprzęgła.
Pozdro.

Ech kiepsko...nie dziwie się ze nie masz jak tego zrobić
Poduszka mocno poszarpana?

Pozdrawiam

Nie, na razie naderwana w dwóch miejscach. Powinna przeżyć do końca sprzęgła
Pozdro.

Gadałem jeszcze z magikiem od Toyot, który mnie pocieszył mówiąc że do wymiany tej poduszki, zamiast skrzyni, trzeba wyjąć belke poprzeczną ! :-O
Trudno, musi przeżyć aż sprzęgło padnie.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2005-08-13 11:21:13 ]

Belką poprzeczną nazywasz to co w WKŁ "Carina E" na stronie 182 nazwane jest ramą pomocniczą? Zaskoczyło mnie że carina ma belkę poprzeczną
Moja poduszka wygląda drętwo... mniej więcej tak:

Spokojnie jeździć się da... Takze Perzan noga z gazu /choć wiem że będzie Ci trudno / tymbardziej że paliwo zaczyna swoje kosztować...

Pozdrawiam

cześć ,wymieniałem poduszkęw ave 1.8,ale to przy okazji wyjętej skrzyni.mechanik poradził sobie w parę minut,chć nie wiem czy w carinie jest podobnie,
,