Rady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zamierzam zkompletowac sobie sprzecik do samochodu i mam pare pytan otoz czy lepszym rozwiazaniem jest zastosowanie osobnego wzmacniacza(zmostkowane 2 kanaly) do skrzyni i osobnego z dwoma kanalami do glosnikow eliptycznych?? czy moze lepiej jest kupic jeden porzadny wzmak z 3 kanalami i jakos to spiac??Nie mialem nigdy doczynienia z sprzetem car audio wiec boje sie jeseli zstosuje jeden wzmak to ne bede mial pelnej kontroli nad sila grania skrzyni i sila glosnikow.A moze to nie ma znaczenia??Jeszcze jedno jaki jest przelicznik mocy wzmacniacza w RMS do mocy glosnikow w RMS??Czy to jest tak z jezeli glosnik ma 250W RMS to wzmak musi miec tez 250W RMS??

"??Jeszcze jedno jaki jest przelicznik mocy wzmacniacza w RMS do mocy glosnikow w RMS??Czy to jest tak z jezeli glosnik ma 250W RMS to wzmak musi miec tez 250W RMS??"

Ja przyjołem ,żę wzmacniacz musze mieć mocniejszy od przetwornika. Zaletą jest lepsza kontrola głośnika i mniejsze zniekształcenia.
Ale założenie 1:1 też jest dobre jeżeli posiadasz wzmacniacz i głośnik z odpowiednią skutecnością.

Napisz jaki sprzęt posiadasz i ile kasy chcesz przeznaczyć na wzmacniacz, coś doradzimy.