Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TicTac1986 Membre du forum Peugeot 309 GR Łódź | 2005-12-11 01:23:22 A czy nie przypomina to czasem "czkawki" ?? Albo moze braku reakcji na naciskanie pedalu gazu ?? |
looqasch Membre du forum 2x Mitsubishi Galant ... .... | 2005-12-11 14:42:26 Może chwilami brakuje zasilania pompki paliwa, jakaś przerwa w instalacji... |
PrzemekDR Warszawa | 2005-12-11 15:47:47
Prawde powiedziawszy to nie wiem czy jest autodiagnoza, w samochodzie jest jakiś elektroniczny moduł sterujący, ale nie wiem czy jest w nim coś takiego. zapytam. Może pod glowica uszczelka jest wydmuchana? a gdyby coś się stało z tym całym modułem sterującym, to obiawiło by się tak, że auto w ogóle by nie odpaliło czy różne cuda by się działy? |
kz61 Recrue du forum Peugeot 306 XN Bochnia | 2005-12-12 00:16:34 Moduł zostawmy sobie na koniec bo to kwestia paru tysięcy zeta. Może to być ukruszony kabelek od któregoś czujnika np. lambdy. Jak nie lubisz rozwiązywania takich łamigłówek to proponuję:
- podjechać na serwis, podpiąć kompa, zczytać usterki. Koszt ok 30 zeta w moich stronach. - za propozycję naprawy podziękować, może być drogo. - robić samemu lub poszukać warsztatu. 98 rocznik - w samochodzie powinno już być 16-to stykowe złącze diagnostyczne tzw. OBD II. U mnie w skrzynce bezpieczników pod kierownicą ale mam 306. Wizyta na serwisie jest nieunikniona bo powszechnie spotykane skanery diagnostyczne OBD/EOBD nie komunikują się z Peugeotami bez odpowiedniego oprogramowania. Dopiero po 2000 roku wszystkie samochody muszą mieć zaimplementowany OBD i te Pugi można podpinać byle gdzie. Pozdr. |