Głośniki do focusa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
posiadam focusa z 2003 roku, z fabryczną instalacją - 4 głośniki średniotonowe. Zmieniłem radio z fabrycznego na Pioneera DEH-P5730MP. Teraz chciałbym polepszyć jakość dzwięku np. przez dodanie niedrogiego zestawu - 2 niskotonowe (tylna półka)i 2 wysokotonowe (przednie słupki). Czy ktoś może mi coś doradzić. Nie chodzi o zmianę samochodu w salę koncertową, ale o polepszenie głównie basów. Czy można to zrobić bez wzmacniacza? Na allegro można dostać coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79510270, czy ma sens to instalować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

1) Wygluszyc drzwi
2) Zestaw odseparowany na zwrotnicy

Napewno efekt bedzie lepszy.

Thx za poradę.
Szukając mat trafiłem na pastę wygłuszającą. Sprzedawca twierdzi, że jest lepsza, tańsza i łatwiej sie ją nakłada niż maty. Co sądzisz o takim rozwiązaniu.
Jak rozumiem, te głośniki o których mówiłem będą działać bez wzmacniacza i po wygłuszeniu dadzą przyzwoite brzmienie w połączeniu z tymi fabrycznymi?
Pozdrawiam

Jezeli zalezy Ci na kosztach to zrob tym. Maty sie nie tak latwo naklada. Najlepiej zrobia to w wyspecjalizowanym zakladzie.
Glosniki to chodzilo mi o zestaw na przod. Nie wiem jakie sa miejsca w focusie ale pewnie 16. Wiec 16 sredni-nisko tonowe z wysokotonowymi na zwrotnicy.
Przeszukaj kilka tematow na forum a znajdziesz spro linkow do juz podanych przykladow.

Nie wiem jak jest w focusie, w mondeo drzwi fabrycznie są bardzo dobrze wygłuszone i nawet w profesjonalnym zakładzie audio powiedzieli, ze to wystarczy o ile nie bede startował w żadnych zawodach Co do głośnilów to polecam DLSy, nawet te z najniższych linii, nie należą do najtańszych, ale grają pięknie. Z rozmiarem nie ma problemów, bo są 5x7 i 16, więc do wyboru do koloru. Z tyłu też wsadziłem takie głośniczki, z tym, ze dwudrożne na zwrotnicach. Nie bawiłem się w cięcie i instalowanie dużych elips w półce... Jestem bardzo zadowolony.