Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fatass Warszawa | 2006-01-11 21:31:32 Witam,
posiadam focusa z 2003 roku, z fabryczną instalacją - 4 głośniki średniotonowe. Zmieniłem radio z fabrycznego na Pioneera DEH-P5730MP. Teraz chciałbym polepszyć jakość dzwięku np. przez dodanie niedrogiego zestawu - 2 niskotonowe (tylna półka)i 2 wysokotonowe (przednie słupki). Czy ktoś może mi coś doradzić. Nie chodzi o zmianę samochodu w salę koncertową, ale o polepszenie głównie basów. Czy można to zrobić bez wzmacniacza? Na allegro można dostać coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79510270, czy ma sens to instalować? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2006-01-12 10:38:05 1) Wygluszyc drzwi
2) Zestaw odseparowany na zwrotnicy Napewno efekt bedzie lepszy. |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2006-01-12 19:05:33 Jezeli zalezy Ci na kosztach to zrob tym. Maty sie nie tak latwo naklada. Najlepiej zrobia to w wyspecjalizowanym zakladzie.
Glosniki to chodzilo mi o zestaw na przod. Nie wiem jakie sa miejsca w focusie ale pewnie 16. Wiec 16 sredni-nisko tonowe z wysokotonowymi na zwrotnicy. Przeszukaj kilka tematow na forum a znajdziesz spro linkow do juz podanych przykladow. |