Tani, dobry:) wzmacniacz do samochodu...help:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Szukam taniego, dobrego wzmacniacza do samochodu, wzmacniacz ten ma zasilic skrzynie na glosniku STX'a 27cm(bodajze 150W)... co polecacie tak w cenie do 200zl(wiem ze za wiele za te pieniadze nie kupie ale..)

co sadzicie o wzmacniaczu Monacor hpb 602 (cena 219zl)?
interesuje mnie tez Blaupunkt gta2100... czy to sa dobre wzmacniacze(oczywiscie patrzac na cene) chcialbym zeby troszke rozgrzac tego STX ... aha mialem mozliwosc sprawdzenia wzmacniacza SOLING 2 modele 2/i monobloka, ogolnie lipa (graly na poziomie mojego starego ALPHARDA!) czekam na jakies propozycje

pozdrawiam,Artur

Z tego co napisales to balupunkt. Robi przyzwoite wzmacniacze jak na swoja cene.

a czy ktos ma wspomniane wzmacniacze? chodzi mi oczywiscie o blaupunkt gta2100 i wlasnie monacar?

Na Twoim miejscu kupiłbym tego Blaupunkta słyszałem go u kumpl, ładnie wymiatał mimo że kosztował niewiele...

A ogólnie w cenie 200 zł na allegro można kupić wzmacniacz JBL GTO 2000, nie zawsze jest w tej cenie..... ale czesto można trafić.... tylko kupować od pewnych uzytkowników ktorzy maja duzo pozytywow zeby sie potem nie rozczarowac...

tez wlasnie sie zastanawiam nad blaupunkt, ale tak czytam po forach i ludzie tez chwala monacar... w sumie cena ta sama a on hest nowy na gwarancji... to tez sie liczy bo blaupunkt bylby uzywany:/ a kto wie co z nim robil poprzedni wlasciciel...

Co do Blaupunkta to dwa razy montowałem ten wzmacniacz i powiem ze mam dosyc dobra opinie o nim Jak za ta kase to całkiem sympatyczny sprzecik Jest dosyc mocny i na zasilanie jakiegos niezaduzego subwoofera w zupełnosci wystarcza

Witam!

to ja sie podepne, też szukam wzmaka ale do stereo, tylko zeby mi zasilał przednie Hertz Esk 165, cena max 400 chodź wolałbym mniej, upatrzyłem sobie dwa modele, BLAUPUNKT GTA 2 oraz MAC AUDIO MP 2000, to mój pierwszy wzmak do car audio bedzie wiec nie chciał bym wpaść kupujac na poczatek cos badziewnego.

Pozdrawiam

Witam!

to ja sie podepne, też szukam wzmaka ale do stereo, tylko zeby mi zasilał przednie Hertz Esk 165, cena max 400 chodź wolałbym mniej, upatrzyłem sobie dwa modele, BLAUPUNKT GTA 2 oraz MAC AUDIO MP 2000, to mój pierwszy wzmak do car audio bedzie wiec nie chciał bym wpaść kupujac na poczatek cos badziewnego.

Pozdrawiam

takze polecam Blaupunkta dobre koncowki mocy(:

Witam i o porade pieknie pytam

Posiadam skrzynie basowa z glosnikiem alphard 30" Seria CW-2CX o mocy nominalnej 200 W i poszukuje do niej wzmacniacza ,ktorego cena nie przekroczy 300 zł. oto parametry glosnika

Rozmiar Imp. Cewka Moc znam. Moc muz.
[mm] [ohm] [mm] [W] [W]
309 4 52 200 400

zastanawialem sie nad BLAUPUNKT GTA 2 SPECIAL

oto link do tego wzmacniacza:
http://www.allegro.pl/item87012525_blaupunkt_gta_2_special_nowy_gwarancja_faktura.html

i jego DANE TECHNICZNE :

MOC CAŁKOWITA (4 ohm): - 375 W (mono)
MOC CAŁKOWITA (2 ohm): - 340 w (stereo)
RMS (4 ohm): - 2 x 55 W / 1 X 170 W
RMS (2 ohm): - 2 x 85 W
LICZBA KANAŁÓW: - 2/1
PASMO PRZENOSZENIA: - 10-26.000 Hz
STABILNOŚĆ: - 2 ohm
CZUŁOŚĆ WEJŚCIOWA: - 0,1-8V
CECHY SZCZEGÓLNE: - Bass Boost: 0-12 dB, 45 Hz
WYMIARY: - 190 x 56,5 X 260 mm

Czy ktos juz kiedys sie z nim spotkal i czy to nie jest jakas LIPA ??

Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC

Nie wiem jak to sie ma z alpharadami i ich mocami, ale jezeli chodzi o sam wzmacniacz to za peiniadze za jeki jest oferowany to całkiem w buźke klocuszek