Kolejny problem - sprzęgło...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich wciaz walcze z autkiem obejrzelismy dokladniej lozysko oporowe po tej awarii i okazalo sie ze jest pekniete i przegrzane... zamowilem nowe (nawet sam po nie pojechalem 180 km) - okazalo sie ze lozysko samo w sobie jest identyczne jak stare ale mocowania nie pasuja na lape sprzegla !! na dodatek w sklepie twierdza ze innych nie ma czy ktos z Was ma dostep do jakiegos katalogu czesci gdzie mozna podejrzec dokladnie co i jak z tymi lozyskami Toyota robila ?? w sklepie intercarsu znalazlem dwa rozne lozyska - jedno montowane w Carinach II 1.6 do 1991.04 drugie od 1991.05 - niestety nie ma tam wymiarow... moje stare lozysko na zewnatrz ma rozstaw mocowania do lapy 85 mm (te nowe ktore kupilem ma rozstaw prawie 1 cm mniejszy) - wkurza mnie to juz niesamowicie - wciaz musze prosic i blagac co chwila kogo innego o pozyczenie auta (koniecznie jest mi potrzebne) - a Cari stoi rozebrana na kawaleczki i sie nasmiewa

No i w koncu okazalo sie, ze jednak jest inne lozysko... toyota montowala je tylko przez jakies 6 miesiecy (widocznie cos im tam sie nie podobalo we wczesniejszej wersji) - w sklepach nie maja go jako oddzielnej czesci - tylko wchodzi w sklad kompletnego sprzegla !! jakos tam jednak udalo sie im je wycyganic i sprowadzic - ma byc na dzisiaj - wiec jakby ktos mial podobny problem to niech sie nie wkurza tak jak ja w Cari II 1.6 od maja 1991 roku jest inne lozysko i koniec mam nadzieje ze to juz bedzie to pozdrowionka a swoja droga jakby ktos mial sofcik do identyfikacji czesci to bylbym wdzieczny pozdrowionka.