PB CK6 +jaki wzmacniacz i sub w passacie B5??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Proszę o pomoc w doborze systemu grającego w passacie B5. Muzyka jakiej zamierzam słuchać będzie przekrojowa: pop, jazz, rock.
Posiadam już:
-nawigację MDF ze zmieniarką VW 6cd
-głośniczki PowerBass CK.6 v2 +wytłumione drzwi z dystansami.

Na wzmacniacz planuję przeznaczyć 700 PLN na sub. 450 PLN. +okablowanie
Proszę o sugestie dotyczące sprzętu w tym przedziale cenowym.
Jaki wzmacniacz pozwoli mi na wykorzystanie wszystkich możliwości zestawu przedniego?

W firmie w której kupiłem PB twierdzili że przy tej klasie sprzętu nie warto montować głośników wysokotonowych w słupki. Jaka jest Wasza opinia. Obecnie są w boczkach lusterek.

Z zakupem wzmacniacza muszę poczekać. Tymczasowo zamontuję Pioneera GM-X334. Nie jest to dobry wzmacniacz ale nie mam wyboru.
Dziękuję za każdą opinię.

pozdrawiam

Troche dziwny wybór głosnikow do jazzu Ze wzmacniaczy to proponuje μ-Dimension μ-Jr. 4-300 a subwoofer zeby był spojny brzmieniowo z systemem przednim to PowerBass PB-B1254v.2. Chociaz powerbass tak srednio sie sprawdza w jazzie i rocku Bardziej pasuje do Rapu i Techno Alternatywnie do tego typu muzyki moge polecic JL Audio 10W0-4, Hertz ES 250 lub DLS W310B

Cytat:
2006-05-03 00:13:02, Vyzn-R pisze:
Troche dziwny wybór głosnikow do jazzu Ze wzmacniaczy to proponuje μ-Dimension μ-Jr. 4-300 a subwoofer zeby był spojny brzmieniowo z systemem przednim to PowerBass PB-B1254v.2. Chociaz powerbass tak srednio sie sprawdza w jazzie i rocku Bardziej pasuje do Rapu i Techno Alternatywnie do tego typu muzyki moge polecic JL Audio 10W0-4, Hertz ES 250 lub DLS W310B

Vyzn-r jazz jazzowi nie równy ja np czesto słucham smooth jazz... w kazdym wykonaniu czy to niedzwiedzkliego czy caffe4 i jest on szybki i dynamiczny z duzym przytupem ot sciagnij sobie jeden ze sławniejszych kawałków US3-Canteloop

no wiem ze i potrafi byc szybki ale ToMaI nie słucha chyba tylko tych szybkich kawałkow, pozatym slucha tez rocka bo pod pop to praktycznie wsio pasuje

Panowie dziękuje za opinie. Napisałem że pop potem jazz..kolejność nie jest przypakdowa. Ze wzmacniacza wybiorę najprawdopodobniej μ-Dimension μ-Jr. 4-300. Co do suba to posłucham i wtedy zdecyduje.
Zdecydowałem się również na zabudowę w słupkach.

pozdrawiam

bardzo dobra decyzja moim zdaniem